Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün konferans salonunda verilen kursa, Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, Müdür Yardımcısı Nevzat Yılmaz, Hakkari Yüzme İl Temsilcisi Süleyman Er ve yaklaşık 85 yüzme aday hakemi katıldı. Kursun açılış konuşmasını yapan Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, yüzme kursuna olan talebin kendilerini sevindirdiğini söyledi. Güldal, 'Kursa bu kadar ilginin olacağını tahmin etmemiştik. İlginin olması bizi sevindirmiştir. Düzenli bir şekilde kursa gelirseniz, başarı gösterirseniz belgelerinizi alacaksınız. İlimizde ilk defa yüzme kursu açılıyor. Ama ilimizde halen yüzme havuzu açılmadı. İnşallah yakında açılacak ve aldığınız belgelerle burada iyi sporcular yetiştireceksiniz' dedi.
Türkiye Yüzme Federasyonu Yüzme Merkez Hakem Kurulu üyeleri, İstanbul'dan gelen fına hakemi Hami Oktay, Ankara'dan gelen ulusal hakem Filiz Alper ise, slayt gösterimleri eşliğinde bilgi verdiler.
Hakkari'de 4 gün boyunda devam edecek yüzme aday hakem kursuna katılan kursiyerlere, Hami Okutan ve Filiz Alper tarafından 'Havuz bilgileri ve ölçüleri, hakemlik hakkında genel bilgi ve hakem görev unvanları, başhakem, çıkış hakemi görev, yetki ve sorumlulukları, dönüş hakemi, stil karar hakemi görevi, yetki ve sorumlulukları, irtibat hakemleri ve sekretarya görev, yetki ve sorumlulukları, serbest stil yüzme ve diskalifiye nedenleri, kurbağalama stil yüzme diskalifiye nedenleri, kelebek stil yüzme diskalifiyeleri, sırtüstü stil yüzme ve diskalifiye nedenleri, karışık ve ferdi karışık bayrak yarışları ve diskalifiye nedenleri, müsabakalarda kullanılan formalar ve açıklamalar, yarışmada zamanlamalarla ilgili açıklamalar, kulvarlama, yüzme mesafeleri, otomatik zamanlama kuralları' konuları hakkında eğitim vererek; sözlü ve yazılı sınavın ardından başarılı olanlara belgelerini verecekleri belirtildi.

Hakkari’de ilk defa ‘yüzme aday hakem kursu’ açıldı