Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, CHP Ladik İlçe Örgütü'nü, yeni taşındıkları binada ziyaret etti. Partililerle bir araya gelen Akcagöz, ittifak yasasına ve kamuoyundaki yansımalarına değindi.

BARAJ SORUNLARI KALMADI

Seçim ittifak yasasının, bir dayatma ile geldiğini dile getiren Akcagöz, 'Seçim ittifak yasası değil, adeta bir kumpas yasası. Bir gece yarısı operasyonu ile geldi. Milletvekillerinin iradesine adeta ipotek konuldu. Komisyonlarda adam akıllı tartışılmış değil. Televizyonlar bile yayında değilken, oldubittiye getiriliyor. Ülkenin demokratikleşmesi için değil, demokratik yapının tamamen tarumar edilmesi için ve seçim güvenliğini ortadan kaldırmak için getirilen bir düzenlemedir. Bu sürecin bu noktaya gelmesine kim hizmet ediyorsa, ortadaki suçun bir parçasıdır. Mühürsüz oy geçerli olur mu? Artık olacak. Bunun yasal zemini hazırlandı. Gerçi, 16 Nisan referandumunda gördük ki, ortada bir kanun olmasa da mühürsüz oylar geçerli kabul edilebiliyor. Oy pusulaları üzerinde işaret de olsa geçerli kabul edilecek. MHP, iyi yere tezgah açmış. Ortaya çıkan tablo bu. Seçim barajı sorunu kalmadı. Çıkan yasayla, yüzde bir bile oy alsa Meclis'e girebilecek" dedi.

2019 KURTULUŞUN YILI

Akcagöz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "2019, kurtuluşun yılı olacak. Demokrasi ve özgürlük talebimiz, bireysel bir talep değildir. Bu talep, topyekun millet için istediğimiz bir taleptir. Birileri hukuka aykırı bir seçim yasası çıkardı diye, boykot sözleri ediyor. Yanlış. Bu dönemde söylenecek söz değildir. Boykot filan yok. AKP, korktuğu için bu yasaları çıkardı. Korktuğu için, gece yarısı operasyonlarına tevessül etti. Korkuyorlar. Üstüne gideceğiz. Ben milletimize güveniyor ve inanıyorum. Millet, mutlaka bu engeli aşmayı başaracaktır" diye konuştu.