Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Haberaks TV'de Sinan Sallabaş'ın hazırlayıp-sunduğu 'Samsun'un Nabzı' programının canlı yayın konuğu oldu. Yaklaşık bir saat süren programda Sallabaş'ın sorularını yanıtlayan Başkan Genç, insan, çevre ve kalkınma odaklı projelerden bahsederken, Canik'in tercih edilen bir cazibe merkezi olduğuna da dikkat çekti. Genç, şehir hastanesi ve 2. devlet üniversitesinin Canik'e kurulacağını hatırlattı ve yerel yönetim olarak, hem şehrin kalkınmasına hem de ülkenin hedeflerine katkı sağladıklarını söyledi.

İNSANI ÖNCELEYEN ANLAYIŞ

Belediye olarak hükümetin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda yatırımlar yaptıklarına vurgu yapan Başkan Genç, 'Dönüşüm yolculuğunda 'İnsan, çevre ve kalkınma' olmak üzere üç temel alana odaklanıyoruz. Kentsel dönüşümden ziyade insanın dünyasındaki dönüşümü önceleyen bir anlayışa sahibiz. Bu nedenle çocuk ve kadınlarımıza büyük önem veriyoruz. Çocuklarımız için Oyuncak Müzesi yaptık. Sıbyan okulları, tiyatro okulu ve müzik okulu kurduk. Bu ay 23-27 Mart tarihleri arasında Tiyatro Festivali düzenleyeceğiz. Bunların hepsi kültürel dönüşümün bir parçası' dedi.

CAMİ VE OKUL DÜZENLEMELERİ

Toplumun en önemli varlıkları olan kadınların gelişimi için yatırımlar yaptıklarını belirten Başkan Genç, 'Bugüne kadar 11 hanım konağı yaptık. Kadınlarımız ilçemizde kendilerini her alanda geliştirme imkanına sahip. Bizim merkezimizde tabi ki insan var. Bu anlayışla iki şeyi çok önemsiyoruz. Şehrin kalbi olan camilerimizi ve şehrin beyni olan okullarımızı önceliğimiz olarak görüyoruz. Bugüne kadar 72 camimizde tadilat ve çevre düzenlemesi gerçekleştirdik. Ve bu çalışmamız devam ediyor. Sırayla tüm camilerimizi yeniliyoruz. Camilerimize yaptığımız yatırımların yanında ilçemiz merkezine bir de Canik Millet Cami kazandırıyoruz. Eğitime ise bugüne kadar fiziki, teknolojik ve arsa tahsisi olmak üzere 200 milyon liranın üzerinde katkı sağladık' diye konuştu.

ULUSLARARASI SEMPOZYUMLAR

Şehirde ticaretin gelişimi için de öncülük ettiklerini ve bugüne kadar binlerce insana iş kapısı açılmasına olanak sağladıklarını ifade eden Genç, uluslararası sempozyumlarla da şehrin geçmişini gün yüzüne çıkardıklarını söyledi. Sempozyumlar konusunda tecrübeli bir belediye olduklarını dile getiren Genç, '6-8 Nisan tarihleri arasında düzenleyeceğimiz 9. Uluslararası Canik Sempozyumu'nda 'Medeniyetler Merkezi ve Büyük Güçlerin Hedefi Ortadoğu', 13-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek 10. Uluslararası Canik Sempozyumu'nda ise 'Hedefe Doğru İnsan' konusu ele alınacak. Ayrıca 20-22 Nisan tarihleri arasında 'Şehir ve İnsan' konulu konferans ve paneller düzenleyeceğiz. Bu iki sempozyumumuzdan da elde edilecek bildirileri kitap haline getireceğiz. 11-12 Mayıs tarihleri arasında ise 'Kur'an ve Hayat' konulu sempozyum düzenleyeceğiz' şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTE VE ŞEHİR HASTANESİ

Canik'teki gelişim ve dönüşümün her alanda kendini gösterdiğine de işaret eden Genç, "Şehrimize şimdi 2. devlet üniversitesini kurma çalışmaları var. Sağlık Bakanımız Sayın Ahmet Demircan bununla ilgili çalışıyor. İnşallah ikinci üniversite ilçemize kurulacak. Şehir hastanesi de, Dereler mevkiinde toplam 400 dönüm arazi üzerinde yükselecek. Bu büyük proje sağlık turizmini bu şehre taşıyacak. Bütün bunlar Canik'in artık tercih edilen bir merkez haline geldiğini gösteriyor. Her iki projeden dolayı Sağlık Bakanımız Sayın Ahmet Demircan'a teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.

İKİ ÖNEMLİ DOĞA PROJESİ

Samsun'a iki önemli projeyi daha kazandıracaklarını vurgulayan Başkan genç, şunları söyledi: 'Samsun'umuza nefes aldıracak olan Meşe Orman Park projemizi DOKAP işbirliği ile hayata geçiriyoruz. İçerisinde hanım konağı, büfe, kafeterya ve restoran, yürüyüş yolları, açık nikah alanı, sosyal donatı alanı ve çocuk oyun alanı, dürbün kafe, macera parkuru ve bulunacak. Ayrıca Sancaktepe'de (15 Temmuz Şehitler Tepesi) yaptığımız ve Türkiye'nin örnek çalışmalarından birisi olacak olan turizm projesi hızla ilerliyor. Bir sosyal yaşam projesi olan çalışma kapsamında 22 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen proje Samsun turizmine önemli katkı sağlayacak. İçerisinde kafeterya, müze, ahşap yürüyüş yolları, yeşil alan, meydan, şehrin izlenebileceği teras yer alacak.'