Terme Belediyesi tarafından belediye işlerinin daha verimli ve etkin gerçekleşmesi amacıyla Çay Mahallesi'nde 8 dönümlük alanda yeni Fen İşleri Şantiyesi kurdu.

İki yıl önce kurulan şantiyede araçlar için oluşturulan kapalı otopark, araç bakım bölümü yer alırken, idari bina içerisinde çalışan personel için dinlenme odası, mescit, soyunma odası, tuvalet ve banyo ile yemekhane bulunuyor. Ayrıca şantiyede araç bakım onarım, marangoz ve demir doğrama atölyesi bulunuyor.

SANAYİ SİTESİ GİBİ

Terme Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ndeki bakım onarım ekibi ve oto ikmal kademesi ile kendi araç ve gereçlerinin tamiratlarını yapıyor. Adeta küçük sanayi sitesi gibi çalışan bakım onarım tesislerinde kaportadan lastik tamiratına, yağlamadan yıkamaya kadar birçok alanda hizmet veriliyor. Kendi bakım atölyesini kuran belediye böylece hem tasarruf yapmış oldu hem de araçların aksamadan çalışmalarını sağladı.

BELEDİYENİN VİTRİNİ

Fen İşleri Müdürlüğü'nün kurulması zorunlu olan bir müdürlük olduğunu belirterek sözlerine başlayan Başkan Kul, "Fen İşleri Müdürlüğü, belediyenin görünen yüzüdür. Sokağa adım attığınız andan itibaren, kaldırımıyla, yoluyla, kavşağıyla, eski binasıyla, yeni binasıyla hep gözümüzün önünde Fen İşleri'nin bir izi vardır. Neredeyse her işi yapan müdürlük gibidir. Önemi böylesine bir çalışma alanına sahip olması ya da böyle bir alanda görevli olmasındandır. Biz de bu bilinçle araç, personel ve şantiyesi ile bu müdürlüğümüzü profesyonel olarak çalışır hale dönüştürdük" dedi.

ÇOK İŞİMİZ VAR

'Daha yapacak çok işimiz var" sloganı ile yola çıktıklarını ve bugüne kadar çok önemli işler başardıklarını söyleyen Başkan Kul, "Büyüyen ilçemizle birlikte, araç filomuz da büyüdü. Hizmet araçlarımızın bakım ve onarıma ihtiyacının olabilmesi nedeni ile yeni kurulan Fen İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde ağır hasarlar dahil tüm bakım ve onarımlarının yapılmasını sağlar hale geldik. Önceki yıllarda kurumumuza ait tüm bakım ve onarım arızalarında dışa bağımlı ödeme sistemi ile çalışıyordu. Bu yatırımı yapmakla harici ödeme yapmadan, kendi tamirat ve onarımlarımızı yapıyoruz" dedi.