BÜYÜK YARA ALDI

Türkiye Basketbol Ligi'ndeki Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor, önceki gün 27. hafta mücadelesinde sahasında Yalova Grup Belediye'ye 85-78 mağlup olarak kümede kalma yolunda büyük bir yara aldı. Samsun ekibi kazansa, rakibiyle galibiyet sayılarını eşitleyip öne geçeceği gibi şimdi ise ligde son sırada yer alıyor. Ancak müsabaka 67-67 devam ederken, son saniyede Anakent'in Taylor'la bulduğu ve süre bittiği gerekçesiyle sayılmayan basket, müsabakanın kırılma anı oldu

HAKEMLER DÜŞÜNDÜ

Görüntülerde de net bir şekilde top Taylor'un elinden çıktıktan sonra basket olsa da, hakem üçlüsü Tunçtan Durmuşcan, Sinem Tetik ve Egemen Ercan, yaklaşık 3-4 dakika aralarında konuşarak basketi iptal etti ve maç uzatma periyoduna taşındı. Kulüp yetkilileri ve salonda bulunanlar bu basketin iptal edilmesinde Samsunlu Türkiye Basketbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Ali Kemal Çimagil ve Basketbol İl Temsilcisi Murat Turan'ın da parmağının olduğunu iddia ediyor.

GÖRÜNTÜLER VAR

Kulübün elinde olan görüntülere göre Ali Kemal Çimagil, son saniye basketini yanında bulunan ve o anı çeken bir hakemin telefonundan izliyor. Ardından ise 'Değil değil' diye görüşünü bildiriyor. Bu hakem de Çimagil'in düşüncelerini hemen yanındaki Murat Turan'la paylaşıyor. Murat Turan'ın da sahadaki hakemlerle göz teması kurarak basket olmadığını söylediği ve buna şahit olanların da olduğu iddia ediliyor. Çimagil ve Turan'ın kararını öğrenen hakemlerin de basketi vermediği belirtiliyor.

FEDERASYONA İTİRAZ

Bariz basketin verilmemesiyle kaybedilen maçın ardından ise Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor'da hareketli saatler yaşandı. Kulüp yönetimi, görüntülerle birlikte Türkiye Basketbol Federasyonu'na gerekli itirazda bulundu. Yönetimin sezon başından bu yana yaşanılan bir çok hakem hatasının ardından ligden çekilmek de dahil olmak üzere radikal kararlar alabileceği de konuşuluyor. Kulüp yönetiminin, federasyondan gelecek karara göre hareket edeceği belirtildi.

TELEFONDAN İZLİYOR...

Maçı tribünden takip eden Samsunlu TBF MHK Üyesi Ali Kemal Çimagil, yanında bulunan bir hakemin telefonundan son saniye basketini izliyor. Ardından hakeme dönerek 'Değil, değil' diyor. O anlar ise kulüp tarafından kaydediliyor.

Selçuk KAYA