Erenköy Mahalle Muhtarı Abdil Bulut'un düzenlediği ve mahallenin sorunlarının ele alındığı toplantıya, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan da katıldı. Mahalle sakinlerinin geniş katılım gösterdiği toplantıda Erenköy'ün alması gereken hizmetler değerlendirildi. Erenköy'ün son 4 senedir ciddi bir hizmet alamadığını belirten mahalleliler, bu durumun nasıl düzeltileceği üzerinde görüş alışverişinde bulundu.

'Sorunlar bundan 4 sene önce bir kartopu gibiyken şimdi kocaman bir çığa dönüştü'
Erenköylüler özellikle Gecekondu Önleme Bölgesi üzerinde durdu. Mahallelilerin sorularını yanıtlama fırsatı bulan AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, mahallenin sadece yüzde 10 gibi küçük bir kısmının bu bölge içinde olduğunu belirterek, 'Odunpazarı Belediye Başkanı şimdiye kadar hiçbir mahallede imar sorununu çözmedi. Bölgedeki sorunlar, bundan 4 sene önce bir kartopu gibiyken şimdi kocaman bir çığa dönüştü. Gerçekte Erenköy'ün küçük bir kısmı, Alanönü ve Huzur Mahallesi'nin belirli bir kısmı imar sorunu yaşayan mahallelerimizdir. Odunpazarı'ndaki değişimin ve gelişiminde Erenköy'ün, Karapınar'ın, Huzur'un, Alanönü'nün, Gündoğdu'nun da gelişiminin ve dönüşümünün önündeki en büyük engel Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'tur' ifadelerini kullandı.
Ayrıca TOKİ ile Odunpazarı Belediyesi arasında 2014 yılında bir protokol imzalandığını da kaydeden Başkan Doğan, anlaşmanın belgelerini de mahallelilerle paylaşarak, 'Buna göre bölgenin 1/1000 ve 1 /5 bin planlarını yapma yetkisi Odunpazarı Belediyesindedir. İmar planını değiştirme yetkisine sahip olan belediye başkanı, bu yetki daha önce kullanmıştır. Karapınar 2'nci etap için hangi imar değişikliği planını meclise getirmişler? Bu imar planı değişikliğini kamuoyu ile paylaşabilirler mi? 2019'da daha modern ve çağdaş bir Odunpazarı için Odunpazarı ve Erenköy'de CHP'lisiyle, MHP'lisiyle, BBP'lisiyle, Saadet Partilisiyle ve siyasi görüş gözetmeksizin Erenköy'ün kat ve imar problemlerini 2019'dan sonra hep birlikte çözeceğiz' diye belirtti.
Toplantıdan sonra mahalle halkının kişisel sorunlarıyla da ilgilenen AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, Erenköy Mahalle Muhtarı Abdil Bulut'u, düzenlediği geniş katılımlı toplantıdan dolayı tebrik etti. Demokrasilerde halk katılımının olmazsa olmaz olduğunu ifade eden Doğan, halkla temasa geçmeden, masa başında yöneticilik yapıldığı günlerin gerilerde kaldığını söyledi.

Başkan Doğan: “Siyasi görüş gözetmeksizin sorunları birlikte çözeceğiz”