Maliye Bakanı Naci Ağbal, Plan ve Bütçe Komisyonu'na verilen bir önergeyle taksi plakalarının alım satımına ilişkin vergilendirme sisteminin değiştirildiğini bildirdi.

Herhangi bir vergiden vazgeçmenin söz konusu olmadığını açıklayan Ağbal, eskiden taksi plakasını satanlardan kazanç vergisinin alındığını belirtti.

VERGİ ALMAMAK YOK

Taksi plakasını satan vatandaşların akıllarına böyle bir vergiyi ödemenin gelmediğini anlatan Ağbal, yeni sistemi şöyle açıkladı: "Şimdi biz burada vatandaşlarımızın bu konudaki vergilerini tam ve doğru bir şekilde ödemeleri için vergilendirmede bir değişikliğe gittik. Herhangi şekilde vergi almama diye bir uygulama yok. Yeni sistem nasıl olacak? Taksici esnafımız bir plakası varsa satış için notere gittiğinde satış bedeli üzerinden yüzde 3 harç ödeyecek. Dolayısıyla çok basit bir sistem. Herkes notere gidip satışını yapacağından dolayı o aşamada hemen vergi alınabilecek."

Yeni sistemle birlikte vatandaşların daha sonra hiç ummadıkları bir şekilde vergi sorunuyla uğraşmayacağını dile getiren Ağbal, artık taksi alım satımlarındaki vergileri fazlasıyla toplayacaklarını ifade etti.