Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu (KARDEF) Başkanı Kemalettin Altınsoy ve Samsun Mübadele Derneği Başkanı Olcay Yanık başkanlığındaki heyet, Ankara'da yoğun bir program gerçekleştirdi. TBMM'yi ziyaret eden ve Samsun milletvekilleriyle görüşen heyet, Makedonya'da 1. Dünya Savaşı'nın bitişinin 100. yılı münasebetiyle uluslararası tarih konferansı düzenleyeceklerini belirterek, konferans hakkında bilgi verdi.

DEMİRCAN İLE GÖRÜŞTÜLER

Heyet daha sonra Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ı ziyaret ederek, Atakum Belediyesi ile gerçekleştirdikleri Minia Rumeli projesi hakkında Demircan'a bilgi verdi. Bakan Demircan, kaba inşaatı tamamlanan proje için gerekli desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti. Ziyarette ayrıca ağustos ayında Balkan ülkelerinin katılımıyla Samsun'da düzenlenecek olan etkinliğe UMKE ekiplerinin katılımı konusunda da onay alındı.

Heyet ayrıca Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'ı, AK Parti Samsun milletvekilleri Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı'yı, CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin'i de ziyaret etti.