MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Samsun'un Vezirköprü İlçesi'ne bağlı Kuruçay ve Altınkaya mahallelerinde ikamet eden vatandaşların ulaşım sorunlarının giderilmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla meclis araştırması açılması için önerge verdi.

SAĞLIK OCAĞI BİLE YOK

Vatandaşlarının ulaşım sorununun 31 yıldır devam ettiğini kaydeden Usta, "1987 yılında Altınkaya Barajı'nın su tutması sonucu Kızılırmak üzerindeki köprülerinin sular altında kalması nedeniyle ilçe ile karayolu bağlantısı tamamen kesilen Kuruçay ve Altınkaya mahallelerinde yaşayanlar, ilkel sal ve feribotlarla ulaşım sağlıyor. Köprü sadece ilgili iki mahalleyi Alaçam ve Bafra'ya da bağlamaktaydı. Bu nedenle köprünün eksikliği bu iki mahallede hayatı olumsuz etkilemekle birlikte, Vezirköprü ekonomisi önünde de engel teşkil ediyor. Bölge halkı çalmadık kapı bırakmadıklarını fakat bir türlü sonuç alamadıklarını söylüyor. Sağlık ocağı olmayan Kuruçay ve Altınkaya mahallelerinde ikamet edenler, acil hastalarına müdahale edilemediğini, ambulansın, itfaiyenin gelemediğini, özel araçların gelmesinin bile uzun zaman aldığını belirtmekte, karşıya geçiş için feribot ücretinin ise 40 TL olduğunu anlattılar" dedi.

İKAMET İMKANI YOK

Tarım ve hayvancılık ile uğraşan bölge halkının yüksek ulaştırma maliyetlerinden şikayetçi olduğunu belirten Usta, "Bölge halkı bağlı bulundukları Vezirköprü'den alışverişi kesme noktasına geldi. Ulaşımın bu derece kötü olduğu, eğitime, sağlık hizmetlerine erişimin kısıtlı olduğu yerleşim yerlerinde ikamet etme imkanı yok. Vezirköprü, Alaçam ve Durağan üçgenindeki bulunan mahalleler ve köyler köprü sorunundan önemli ölçüde etkilenmektedir. Köylerin böylesine göç verdiği bir dönemde bu tip sorunların çözülmesinde acele etmek gerekiyor" diye konuştu.