Toroslar 7. Bölge Spor Salonunda, 14 ilden 57 sporcu katıldığı şampiyonanın açılışında konuşan Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, böylesine anlamalı ve bir o kadar önemli olan şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Son dönemde engelli sporcuları yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde önemli adımlar atıldığını ifade eden Güneş, 'İnşallah bunların devamı gelecektir. Spor engel tanımaz, engeller yeter ki zihinlerde ve gönüllerde olmasın. Siz kıymetli engelli kardeşlerimizin spor içerisinde kalması ve hayata bağlanmanız bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Ülke olarak 'Paralimpik Oyunları'nda güzel başarılar elde ediyoruz. İnşallah önümüzdeki olimpiyatlarda sizlerde derece yapacak, şampiyon olarak bayrağımızı göndere çektireceksiniz. Burada yapılacak olan müsabakalarda mutlaka kazanan da kaybeden de olacak. Diyoruz ki, sporda önceliğiniz dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik olmalıdır. Şampiyonaya katılan tüm sporcu, antrenör ve hakemlerimize başarılar diliyorum' dedi.
18 Mart Pazar günü yapılacak final karşılaşmaları ile tamamlanacak 'Bedensel Engelliler Badminton Türkiye Şampiyonası'nda' ilk ikiye giren sporcular, 5-13 Mayıs tarihlerinde Konya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 'Uluslararası Enes CUP Bedensel Engelliler Badminton Turnuvası'nda' Türkiye'yi temsil edecekler.

Badminton Türkiye Şampiyonası Mersin’de başladı