Bakanlar Kurulu tarafından riskli bölge olarak belirlenen ve İzmit Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm çalışmalarına başlanan Cedit Mahallesi'nde vatandaşlar ilk imzaları attı. Yapılan çalışmalar kapsamında hak sahipleriyle yapılacak görüşmelerin daha sağlıklı olması sebebiyle randevu sistemi uygulanıyor. Sistemle ilgili bilgi veren yetkililer, 'Hak sahiplerine tebligat gönderip, görüşmek için yer ve saati bildirerek kendilerine randevu veriyoruz. Vatandaşlar da belirtilen tarih ve saatte gelerek proje hakkında detaylı bilgi sahibi oluyorlar' dedi.
Görüşmeler Belsa Plaza'da bulunan Kentsel Dönüşüm Ofisi'nde gerçekleşiyor. Burada yapılan bilgilendirme görüşmelerinin ardından vatandaşlar muvafakatname imzalıyor. 30 senedir Cedit Mahallesi'nde ikamet eden ve muvafakatname imzalayan Feyzullah Ötlü, '
Muvafakatnameye imza atan ve yaklaşık 30 yıldır Cedit Mahallesi'nde oturan 69 yaşındaki Feyzullah Ötlü duyduğu memnuniyeti dile getirerek 'İzmit Belediyesi tarafından yapılacak kentsel dönüşüm bizim için bulunmaz bir şans. Çok şükür bu dönüşüm sayesinde arttık yeni, modern evlerimizde yaşayacağız. Bundan en çok eşim heyecan duyuyor. Eşim yeni evine kavuşacağı için daha şimdiden mutluluktan adeta havalara uçuyor. Dönüşüm sayesinde ikinci baharımızı yaşayacağız' diye konuştu.
Daha önceden mahallelerinde yaşadıkları sorunlara da değinen Ötlü, 'Mahallemizin sokakları çok dar, araç park edecek yer yok, ne yazık ki mahallemizde sık sık güvenlik problemler yaşanıyor. Kentsel dönüşüm bizlere sadece yeni evler değil, yeni yaşam alanları sağlayacak. Torunlarımız da bu imkanlardan faydalanacak. Yerimiz ve evimiz çok daha değerlenecek. Bize böyle bir mutluluğu yaşatan Belediye Başkanımız Nevzat Doğan'a ne kadar teşekkür etsek azdır' şeklinde konuştu.
Kentsel dönüşüm projesi ile Cedit Mahallesi'nde 126 dönümlük alanda 1470 konut yapılacak.

Cedit’te ilk imzalar atıldı