18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünde Niksar protokolü Harmancık Şehitliği'nde düzenlenen törende bir araya geldi. Şehitlikteki törene, Kaymakam Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Özdilek Özcan, siyasi parti temsilcileri, Sivil toplum örgüt temsilcileri, daire amirleri, şehit ve gazi ailelerinin yanı sıra, askerler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Harmancık Şehitliği'ndeki program Kaymakam Selami Kapankaya ve Belediye Başkanı Özdilek Özcan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, askeri manga tarafından saygı atışı yapıldı daha sonra öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Niksar İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Halil Keskin, Türk tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümünü kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin şehitler gününü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşadığımızı ifade etti.
Programda daha sonra Kaymakam Kapankaya beraberinde, protokol ve tören alanındakilerle birlikte Harmancık 80.Yıl Şehitliği'ne, daha sonra da Melik Gazi Kabristanlığındaki şehitliği ziyaret ederek, şehitlerin mezarları başında dualar ettiler. Öte yandan Şehitlik ziyaretlerinde şehit kabirleri başında ailelerin mezar taşlarına sarılarak öpüp gözyaşı dökmeleri ise törene katılanlara duygu dolu anlar yaşatmasına sebep oldu. Şehitlikleri ziyaretin ardından Niksar Anadolu Lisesi tarafından Halk Eğitim Merkezi salonunda düzenlenen program ve Kaya İsmet Özden Yatılı Bölge Ortaokulu'nda şehit ve gazi ailelerine verilen öğle yemeğiyle program sona erdi.

Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü Niksar’da kutlandı