18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Samsun protokolü Asri Mezarlık'taki şehitliğe ziyaret gerçekleştirdi. Samsun Valisi İbrahim Şahin, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel şehit mezarlarını tek tek ziyaret ederek karanfil bıraktı.

ŞEHİTLER İÇİN DUALAR EDİLDİ

Vali Şahin, 1992 yılında Iğdır'da şehit olan Astbubay İlhan Hamlı'nın mezarını ziyaret ettiği sırada şehidin annesi Bedriye Hamlı, oğlunun okuduğu okul olan İlkadım Endüstri Meslek Lisesi'nin isminin değiştirilmesi talebinde bulundu. Şimdiki adı Samsun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olan okula oğlunun adının verilmesini isteyen şehit annesine Vali Şahin, olumlu yanıt vererek, gerekli işlemlerin yapılması için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne talimat verdi. Protokol üyelerinin yanı sıra askeri erkan, şehit yakınları, gaziler ve öğrencilerin de hazır bulunduğu ziyarette Kur'an-ı Kerim okunurken, şehitler için dualar edildi. Ziyaret sırasında lokum ikramı da yapıldı.

Şehitler Günü etkinlikleri şehitlik ziyaretlerinin ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde devam etti. İlk olarak 'Biz Değil Miydik?' adlı resim sergisinin açılışı yapıldı. Daha sonrasında şehitleri anma programına geçildi. Programda konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz, tüm şehitler için Allah'tan rahmet diledi. Konuşmanın ardından 1915 ruhunu yansıtan belgesel gösterildi. Program daha sonra 'Dünden Bugüne Çanakkale Ruhu' konulu tiyatro gösterisi ile devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği 'Minareler Süngü, Kubbeler Miğfer' asker duasınının da okunduğu program, mehter gösterisi ile sonlandı.

Barış BUDANOĞLU