Kaymakam Aksoy, Belediye Başkanı Kayalı ve Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı Erdal Sezginer'in Atatürk Anıtı'na çelenk bırakması ile başlayan tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kore Gazilerinin yakınlarına madalya verilmesiyle devam etti.
Resmi törende konuşan Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı Erdal Sezginer şehit haberlerinin alınmadığı bir ülke istediklerini belirterek 'Bundan 102 yıl önce kahraman Türk Ordusu Çanakkale'de büyük bir zafer kazanmış ve bu zafer günümüze kadar namını taşımıştır. Her gün şehit haberi alıyoruz. Şehit ailesi olmak çok zor iş. Bizler artık şehit haberleri duymak istemiyoruz. Bunu sağlamanın tek bir yolu var o da birlik ve beraberliktir' dedi.
Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı protokol üyelerinin katıldığı Kuşadası Adalızade Mezarlığı'nda bulunan şehit mezarları ve Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği ziyaretleriyle devam etti.
Program, ziyaretlerin ardından Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Adviye Ertuğrul Acun Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi tarafından düzenlenen anma programı ve Kuşadası Kaymakamlığı tarafından verilen, şehit ailelerinin de katıldığı öğlen yemeğiyle devam etti.

Kuşadası’nda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri