2017 yılının Kasım ayında Yakakent İlçe Kaymakamlığı görevine atanan Türkiye'nin en genç kadın kaymakamı Selin Sarı, özellikle sosyal alandaki çalışmalarıyla göz dolduruyor.

AİLEDEN BİRİ GİBİ

Yakakent'teki tüm sorunlarla yakından ilgilenen Sarı, kapı kapı dolaşarak vatandaşın derdini dinleyip yardımcı olmaya çalışıyor.
Pazar yerlerini, esnafı, çiftçiyi, öğrencisini, genci ve yaşlısıyla bir araya gelerek devletin güler güzünü ve sıcaklığını hissettiren Sarı, özellikle ilçedeki çocuklar ve kadınlar ile yakından ilgileniyor.

Yakakent halkının sevgilisi haline gelen Selin kaymakam, vatandaşlar için aileden biri olarak görülüyor. Sarı, sadece sosyal alanlarda değil, ilçedeki güvenlik, asayiş, trafik konularında da aktif olarak incelemelerini sürdürüyor.

SELİN SARI KİMDİR?

4 Aralık 1989'da Rize'de doğdu. İlk ve ortaokul öğrenimini Çayeli 9 Mart İlköğretim Okulunda, lise öğrenimini Rize Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 2016'da İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan Kaymakam Adaylığı Sınavını kazanarak 20 Temmuz 2017'de Mülki İdare Amirliği mesleğine 105. dönem Rize Kaymakam Adayı olarak başladı. Kaymakam refikliği stajını Ankara'nın Gölbaşı ve Yalova'nın Çınarcık ilçelerinde yaptı. 09.11.2017 tarihinde Samsun'un Yakakent İlçesi'nde Kaymakam Vekili olarak görevine başladı.

Ümit CEYLAN