Türkiye'nin diğer dış ülkelere göre birçok avantaja sahip olduğunu vurgulayan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar,
"Ülkemizin aydınlık yarınları gençlerimiz; siyasi, ekonomik, kültürel, teknolojik, bilimsel gelişmeleri yakından takip etmek zorunda. Bu aktif nüfusu iyi yetiştirmeliyiz. Bu konuda gençlerimize de büyük görevler düşüyor. Kendini çok iyi yetiştirmek zorundalar" dedi.

GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ

Türkiye'de siyasetin her geçen gün gençleştiğine dikkat çeken Başkan Togar, "Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın seçilme yaşını 18'e indirmesinde ne kadar haklı olduğunu çok iyi görüyoruz ve yaşıyoruz. Türk gençliği, bugüne kadarki tarihi süreç içerisinde her zaman üzerine düşen görevlerini yerine getirdi. 15 Temmuz'da bir kez daha damarlarındaki taşıdıkları asil kana yaraşır şekilde hareket ettiler" diye konuştu.

AKTİF ROL OYNAYACAKLAR

Gençlerin her bulunduğu ortama farklı fikirler ve hareketlilik kattığını söyleyen Başkan Togar, "Örf ve adetlerimiz ile yetişen manevi değerlerine saygılı gençliğimize güveniyoruz. Türkiye genç ve dinamik nüfusu ile övündüğümüz bir ülke, gençliğimize güvenmeliyiz, gençlerimizin siyasette daha aktif rol almasını istiyoruz. Artık mecliste 18 yaşında milletvekilimiz olacak. Tabi ki sadece parlamentoda olmayacak. Belediyelerimizin meclisinde de olacak. Gençlerimiz artık ülke yönetiminde söz sahibi olup, sorumluluk alacak. Ülkemiz nüfusunun çoğunluğu 25 yaş altında. Dolayısıyla bu kadar büyük potansiyeli olan bir ülkede sadece seçme hakkı değil seçilme hakkı da verilmesi tam manasıyla yerinde bir karar. Gençlik kolları olağan kongremizde gençlerimizin gözlerindeki azim ve kararlılığı gördüm. Gerçekten çok coşkulu ve görevlerini yerine getirmenin yanında ilk görev olarak Cumhurbaşkanımızın siyasi duruşunu sergilemeye hazır olduklarını haykırdılar" ifadelerine yer verdi.