TÜYAP Samsun Bölge Müdürü Server Seçer, Habaraks Tv'de yayınlanan ve Burcu Düzgün Çoban'ın sunduğu Haberin Sesi programına konuk oldu. Seçer, 22-25 Mart tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlayacak olan Samsun 4. İnşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı'nın detaylarını paylaştı.

İŞ BAĞLANTILARI İÇİN ÖNEMLİ

Samsun'da fuar sayısının arttığına dikkat çeken Seçer, fuarların yaş almasının fuarcılık sektörü için önemli olduğunu dile getirdi. Seçer, 'Oldukça geniş bir kapsama sahip olan Samsun İnşaat Fuarı'nda bu yıl doğalgaz firmaları, yalıtım-izolasyon firmaları, inşaat firmaları, inşaat malzemeleri üreticileri ve satıcıları, iş ve inşaat makineleri, beton ve beton mamulleri, mermer ve doğal taş, kapı pencere cam, duş, küvet, banyo ve malzemeleri, güneş enerjisi sistemleri gibi birçok alanda sektörünün lider firmaları bir araya gelecek. İnşaat sektör; 40'a yakın sektörü kapsıyor. Karadeniz Bölgesi, bu sektörlerde çalışan, üretim ve satış yapan 10 binlerce firmayı kapsıyor. Fuarımız halkımıza da profesyonellere de açık. İş bağlantıları kurmak ya da yeni teknolojileri görmek için bütün kuruluşlarımızın teknik müdürleri, ustaları, ustabaşıları, teknik işçileri, yöneticileri, mimarları ve mühendisleri fuarlarımıza mutlaka gelsin. Bir ustabaşı fuara geldiğinde farklı denizlere yelken açabilir. Farklı ürünleri görüp, farklı teknolojilerle çalışma kararı alabilir. Mesleki gelişim için de ziyaret etmeleri önemli. Fuarımıza girişler ücretsiz, tüm halkımız davetli' ifadelerini kullandı.

YURTDIŞINDAN HEYETLER GELECEK

İran, Irak, Gürcistan, Azerbaycan gibi ülkelerden işadamlarının fuara katılım sağlayacağını dile getiren Seçer, işadamlarının turizm anlamında da çok büyük bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekti. İşadamlarının, fabrikaları gezdiğini, ciddi görüşmeler yaptığını kaydeden Seçer, "Halkımız ve profesyoneller fuara geldiğinde, şova dönük bir fuar görecek. Çok güzel dekorlar var, özenle hazırlık yapıldı. Fuarımız, 22-23-24 Mart tarihlerinde saat 10.00-19.00 arasında, 25 Mart'ta ise saat 10:00-18:00 arasında ziyaretçilerimize açık. Fuara, herkes rahatlıkla gelebilir, fuar merkezinin önüne kadar raylı sistem var. Ayrıca Atatürk Heykeli'nin oradan ücretsiz servislerimiz de olacak. Dönüş alanımızdan da aynı şekilde servisimiz var, herkes faydalanabilir. Fuarcılık; el ele vererek, o sektörün ve şehrin yükselmesi demek. İnşaat sektörünün tüm paydaşlarını fuarımıza davet ediyoruz. Bu fuarı teknik gelişim ve projeleri açısından mutlaka görmeliler. Dünyaya ve inşaat sektörüne, bu fuarla imza atmak istiyoruz. Hep birlikte 22-25 Mart tarihlerinde fuarda olalım' sözlerini kaydetti.

Pirsu DÜZGÜN