TEMA Vakfı Samsun İl Yönetimi, 2015 yılında yapılan çalışmaları ve gelecek projeleri değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Atakum Kuzey Yıldızı Okulları'nda yapılan toplantıya, Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülay Atik, TEMA Vakfı Karadeniz Bölge Koordinatörü Burcu Saygı, TEMA Vakfı Çevre Politikaları Bölümü Proje Koordinatörü Özlem Katısöz, ilçe gönüllü sorumluları ve doğa gönüllüleri katıldı.

BİN 367 KİŞİ TEMALI OLDU
Samsun'da sürdürülebilir yaşamı korumak için gönüllü ekiplerle var güçleriyle çalıştıklarını ifade eden TEMA Vakfı Samsun İl Temsilcisi Leman Özay, ''TEMA'nın en büyük gücü her zaman gönüllüleri oldu. Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA, Lise TEMA ve Genç TEMA gruplarını oluşturarak, ilimizdeki gönüllü sayımızı artırıp, Samsun'a doğa ve çevre konusunda en üst düzeyde katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bunun için de her zaman daha çok gönüllüye ihtiyacımız var, o yüzden herkesi TEMA gönüllüsü olmaya ve destek vermeye çağırıyoruz. TEMA Vakfına 2015 yılının son beş ayında Samsun'dan 1.367 kişinin daha gönüllü oldu. Bu sayı Samsun için rekor düzeyde bir katılım. 2016 yılında da TEMA Öğrenci Eğitim Programları ve 'Ağaç Kardeşliği Projesi' kapsamında 1001 öğrenciye doğa eğitimleri verdik. TEMA Vakfına desteklerinden dolayı Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve Kuzey Yıldızı Okulları Kurucusu Gülay Atik'e teşekkür ederim'' diye konuştu.

Özay'ın konuşmasının ardından, Samsun TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gülay Atik, Finlandiya Eğitim Gezisi sonucunda edinilen eğitim uygulamalarını anlattı. Daha sonra TEMA Vakfı Çevre Politikaları Proje Koordinatörü Özlem Katısöz 'Kömür Mü, Ömür Mü?' projesinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Zerrin SOMUNCU