BEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri tarafından Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Konuşmasına tüm şehitlere rahmet dileyerek başlayan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, kahraman Mehmetçiklerin, vatanın istiklali ve istikbali için gözlerini kırpmadan vatan uğruna canlarını verdiklerini söyledi. Bugün sahip olunan kardeşlik ikliminin temelinin de Çanakkale Zaferi'nden geldiğini belirten Rektör Yardım, 'Bundan 103 yıl önce ülkemizin dört bir yanından vatan evladı, milletinin istikbali ve istiklali için Çanakkale'ye akın ettiler. Gözlerini kırpmadan bu vatan uğruna canlarını verdiler. Hepimiz bunun bir destan olduğunu biliyoruz. Ümmetin tarihi böyle destanlarla doludur. Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy ne diyor; 'Bedrin aslanları, ancak bu kadar şanlı idi.' İşte bu gerçeğe, dizeleriyle işaret ediyor. Bu zafer aynı zamanda bu necip milletin neler yapabileceğini ve kararlılığını gösteriyor. Çanakkale'de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma ruhu milletimize zaferi getirmiş, aynı zamanda bugün sahip olduğumuz kardeşlik ikliminin de temelini atan bir tarihi olay olmuştur. Bugün bu ülkede, burada dimdik durabiliyorsak, bunu Çanakkale'ye borçluyuz. Milletimiz Çanakkale ruhuyla her zaman istiklaline ve istikbaline sahip çıkacaktır' dedi.
Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Öğretim Görevlisi Hatice Öntürk'ün de bir konuşma yaptığı programda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, 'Çanakkale Destanı ve Çanakkale'den İnsan Manzaraları' konulu bir sunum yaptı.
Program; 'Çanakkale Hakkında Duygu ve Düşünceler' adlı öğrenci konuşması, 'Çanakkale Şehitlerine' adlı şiir dinletisi, 'Asker Uğurlama' skeci, 'Dur Yolcu' adlı şiirin okunması, 'Bayrak' adlı şiir dinletisi ve 'Oratoryo Gösterisi' ile devam etti.
Öğrencilerin gösteri sonunda açtıkları Türk bayrağı ve Afrin harekatına destek pankartı ise uzun süre ayakta alkışlandı.

BEÜ’den Afrin’e selam