Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı (AKMB) ile birlikte 20 ülkeden yerli ve yabancı 350 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı 5. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 18 Mart Pazar günü sona erdi. Bu yılki ana teması 'oku' olan fuarda konferans, kitap tanıtımı, imza günleri, söyleşiler, çocuk etkinlikleri ve dinletilerle birlikte bin 200'ün üzerinde kültür etkinliği düzenlendi. Kurum sergiliğini ziyaret eden okurlar eser yelpazesinin genişliğine değinerek, kitapların yayın dünyasındaki önemli bir boşluğu doldurduğunu söyledi.
AKMB'nin bu yıl fuarlarda yeni bir uygulamayı hayata geçirerek eserlerini yayımladığı bazı yazarları okurlarıyla söyleşi ve imza günlerinde bir araya getirmesiyle, 17 Mart Cumartesi günü Prof. Dr. İlknur Aktuğ Kolay, kurum tarafından yayımlanmış ''Batı Anadolu XIV. yy. Beylikler Mimarisinde Yapım Teknikleri'' adlı kitabını okurları için imzaladı. 18 Mart Pazar günü ise Cumhurbaşkanlığınca verilen Kültür Sanat Büyük Ödülü'nü Gelenekli Sanatlar dalında 2009'da alan Prof. Uğur Derman, bu alanda yazdığı ''Türk Hat San'atından Seçmeler'' adlı kitabını okurlarıyla bir araya gelerek imzaladı.
Türk kültür ve sanatına ilişkin akademik yayınlarıyla ön plana çıkan Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı, fuar boyunca kitaplarını %50 indirimli olarak satışa sundu.