AK Parti Samsun Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Güner Armutlu, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nda yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında basın toplantısı düzenledi.

10 BİN KİŞİYE BAKIM HİZMETİ

AK Parti hükümetlerinin yaşlılara bakış açısının çok farklı olduğunu ifade eden Armutlu, "Bizim yaşlılara bakış açımız çok farklı. Atalarımız, büyüklerimiz bizim servetimiz. Onları üzerimize yük değil, bir değer olarak görüyoruz. Bu manada elimizden gelen bütün desteği veriyoruz. 2007 yılında evde bakım hizmetlerini başlattık. 113 bin refakatçiyle yola çıktık ve toplamda 43.4 milyon TL ödeme yaptık. Bugün ise refakatçi sayısı 466 bin kişiye, toplam ödenen ücret 100 kat artarak 4.3 milyar TL'ye ulaştı. Bu çok önemli bir rakam. Samsun'da da bu uygulamadan 10 bin kişi yararlanıyor. Bu kişilere toplamda 11 milyon TL ücret ödendi. Evde sağlık hizmetimizden de Samsun'da 5 bin yaşlımız yararlanıyor" diye konuştu.

CEZASI AĞIR

Toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanan 65 yaş üstü vatandaşa otobüs şoförlerinin olumsuz tutumuyla alakalı soruları da cevaplayan Armutlu, "Her kesimi düzeltme şansımız yok. Sadece yaşlılarımıza değil, kadınlarımıza ve çocuklarımıza da şiddet var. Bunu yapmaya eğilimli olan insanların psikolojisini anlamak mümkün değil. Maalesef bu tür şeyler yapılıyor. Bunların da cezaları çok ağır. Bu durumlar bildirildiğinde yasal olarak gerekli işlemler yapılıyor. Yaşlılarımızı yasal olarak da güvence altına aldık çünkü. Yaşlıları otobüse alırken hor görmek, ücret vermiyor diye yanlış gözle bakmak doğru değil. Zaten bu bir yasa, 65 yaş üstü vatandaşlarımız ulaşımı ücretsiz kullanır. Bu hizmeti kim veriyorsa versin bu yasanın dışına çıkmak gibi bir lüksü yok. Biz bu konunun hassasiyetle takipçisiyiz" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU