Bir otelde gerçekleştirilen çalıştaya, AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Mahmut Mücahit Fındıklı, Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, Vali Yardımcıları Adem Ergül ve Sercan Gökdemir, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, 'Türkiye'nin 81 ilinde yaptıkları ekonomi çalıştayı düzenliyoruz. Amacımız yerel dinamikleri ortaya çıkartarak ekonominin canlandırılması işsizliliğin en aza indirilmesidir. Daha önce 54 ilde yapılan çalıştayı bugün Şırnak'ta 55.si düzenleniyor' dedi.
Kalkınma hamleleri olarak Şırnak'ın avantaj ve dezavantaj durumunu ortaya koyma açısından çalıştayı düzenleme kararı aldıklarını ahlatan Erkan, 'Güzide memleketimiz aslında birçok yönüyle hem doğu ve güneydoğu hem de bu cennet vatanın en nadide şehirlerinden birisidir. Gerek tarım ve hayvancılık potansiyeli ile gerek enerji ve madencilikteki en avantajlı yönleri ile gerekse iki ayrı ülkeye olan sınır komşusu olması hasebiyle ithalat ve ihracatta birbirinden avantajlara sahiptir. Bizlere düşen görevde bu dinamikleri en iyi şekilde bir araya getirebilmek, aktif kılabilmek ve bu vesileyle memleketin gençlerine ve bu toplumun bütün bireylerine daha müreffeh bir toplum sunabilmektir. Ekonominin kalkındığı alanlarda huzur ve sükûnetinde beraberinde görebilmek mümkündür. Bizler sadece ekonomik maddi bir boyutta refahın bize huzur getirmediğini bilen huzurun sadece ekonomi ve kalkınma ile değil aynı zamanda manevi öğelerin gelişmesi ile birlikte arzu ettiğimiz o milli ve manevi huzuru yaşamak maksadıyla ekonomilerimizin kalkındırmasına büyük önem vermekteyiz. Bu vesileyle şehrimizin avantajlı yönlerini en hızlı bir şekilde öne çıkartılması ekonomik anlamda burada yaşanan dar boğazdan geçmesi bu vesileyle hem gençlerimizin hem de iş adamlarımızın sorumluluğunu bilen bir toplum arzu etmekteyiz. Çalıştayın bölgenize ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum' diye konuştu.
AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Mahmut Mücahit Fındıklı ise, 'Yerelde birtakım aksaklıklar, tıkanıklıklar oluyor. Ankara bunu görmeyebiliyor veya biz Ankara'dan önemli gördüğümüz bir problemi aslında burada çokta önem arz etmiyor ama filanca proje daha önemli bunun gibi konuları tespit etme açısından bu formu çok önemsiyoruz. Burada sizin gözünüzün önünde tespit edilen konuları 2018'deki ödenek programlarını daha da zenginleştirmek suretiyle süratle bitirmeye çalışıyoruz' ifadelerinde bulundu.
Bir başka beklentilerinin de 2019 yılında Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmesi olduğunu dile getiren Fındıklı, şunları kaydetti:
'Bundan sonra bakanlar siyasi kimlikli olmayacak. Siyaseten Şırnak muhatabı il başkanı ve belediye başkanları ve Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olacaktır dolaysıyla muhataplarınız bunlar olacaktır. Biz sizin gelecekteki beklentilerinizi tespit edip bütün bunları toparlayıp üniversitemizin de katkılarıyla rapor hazırlayıp, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. 2019 yılında Cumhurbaşkanı Şırnak'ı takip ederken elinin altındaki dosyada sizin beklentileriniz yönünde bakanlara direk 'Şırnak'a bunu yaptınız, şu proje ne oldu başladınız mı?' gibi konuları buradan takip edecek. Artık her yıl bu beklentileri yenileyerek kendisine sunacağız.'

Şırnak’ta “Şehirlerin Ekonomik Beklentileri” çalıştayı