Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Afrin operasyonunda ABD'nin tavrına tepki gösterdi.

DOSTA DÜŞMANA GÖSTERDİK

Usta, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ordumuz için 'Türk birliğinin, Türk kudret ve kabiliyetinin, Türk vatanseverliğin çelikleşmiş bir ifadesidir' demiştir. Hakikaten Türk kudret ve kabiliyetini dosta düşmana gösteren muzaffer ordumuz Afrin'e Türk bayrağını dikerek bizi bir kez daha gönendirmiştir. Şahadete yürüyen askerlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Böyle evlatlara sahip olan bir millet, Allah'ın izniyle, dünyada başımızı öne eğdirmeyecek, girdiği mücadeleden muzaffer olarak çıkacaktır" dedi.

DÖNÜP BİR BAKIN

ABD'nin bölgedeki teröristleri kolladığını dile getiren Usta, "Amerika Birleşik Devletleri, yerel halka zulmeden teröristleri etekleri altına alarak yerleşim yerlerini terör yuvaları haline getirdi. Kaçan veya etkisiz hale getirilen teröristlerin sözcülüğünü yapmaktan utanmayan ABD, 'Demokrasi getiriyoruz' diyerek girdiği yerlere dönüp bir baksın, kan, gözyaşı ve yıkımdan başka ne görebilecektir?" diye konuştu.

AYAN BEYAN ORTADA

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Musul, Halep, Rakka ve Doğu Guta'nın askerî harekat sonrası fotoğraflarını yayınladığını hatırlatan Usta, "Eğer Türk ordusu ile kendi ordularının arasındaki insanlık farkını, hassasiyeti görmek isteyen varsa Afrin'e baksın, her şey ayan beyan ortada. O yüzden, 'İnsanı yaşatmak için kurulmuş tek ordu Türk ordusudur' diyoruz" ifadelerine yer verdi.