Haber Medya Grubu'nu ziyaret eden Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, Haber Medya Haber Müdürü Onur Nurdemir ile bir araya gelerek, DOKAP'ın projeleri hakkında bilgi verdi. DOKAP olarak Karadeniz Bölgesi'nde 9 ilde çalışma yaptıklarını kaydeden Yüce, Samsun'un da bu iller arasında yer aldığını ve il genelinde önemli projeleri hayata geçirdiklerini vurguladı.

ÇALIŞMALARA DEVAM

İzleme ve Değerlendirme Koordinatörlüğü çerçevesinde DOKAP Eylem Planı kapsamında 2014-2017 yıllarında bazı faaliyetler yaptıklarını aktaran Yüce, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Artvin, Bayburt ve Tokat illerinin yaylalarını birbirine bağlayacak Yeşil Yol Projesi hakkında da bilgi verdi. Yüce, 'Proje, 2 bin 600 km bir ana aks olarak belirlendi. Yeşil Yol yeni yapılan bir yol değil, biz turizm hattının yolunu belirliyoruz ve bu yolu iyileştiriyoruz. Zaten bu yolun bin km'si karayollarının sorumluluğu altında ve biz oraya herhangi bir yatırım yapmıyoruz. Geriye kalan bin 600 km'lik kısımda iyileştirilmesi gereken noktaları iyileştiriyoruz. Bu kapsamda hemen hemen 800 km'lik alanda çalışmalar tamamlandı, yan yollarla birlikte bu proje 4 bin km'yi buluyor. Samsun'da ana aks olarak 348 km, yan bağlantı yollarında ise 201 km yol güzergahı belirledik. Samsun'da iyileştirme yaptığımız ve turizm yolu olarak belirlediğimiz 549 km bir yol hattı var' ifadelerini kullandı.

YARIDAN FAZLASI HAYATA GEÇİRİLDİ

Samsun'u çok önemsediklerini ifade eden Yüce, imar planı yapım çalışmaları yaptıklarını söyledi. Samsun'da tanıtım ve markalaşma projesi çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Yüce, 'Kültür envanteri projesi için çalışmalarımız var, bu konuda Samsun tarihi bir şehir. Alternatif katı atık bertaraf sistemleri projesi üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Tıbbi aromatik bitkilerin envanterinin çıkarılması ve ticari durumunun araştırılması projesi tamamlandı. 2018 yılından itibaren arazide uygulama alanları oluşturmaya başlayacağız. Isırgan otu, bölgemiz için önemli bir bitki ve OMÜ ile işbirliği halinde ısırgan otuyla ilgili proje çalışmaları yapıyoruz. Biz Samsun'da 50'ye yakın projeyi hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu projelerin yarıdan fazlasını hayata geçirdik, diğerlerini de hayata geçirmek için çalışıyoruz' diye konuştu.

Zeynep Irmak ÖCAL