OMÜ Yaşam Merkezi önünde düzenlenen Nevruz Bayramı etkinliğini öğrenciler çeşitli faaliyetlerle kutladı. Uluslararası öğrencilerin 'Nevruz' temalı şiir dinletisiyle başlayan etkinlikte OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç öğrencilere seslenerek birlik ve beraberliğin önemine değindi.

BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

Nevruz'un kardeşliği ve sevgiyi müjdelediğini belirten Rektör Sait Bilgiç, 'Burada birlikte olmak farklı bir renk ortaya çıkartıyor. Buradaki birlik ve beraberliğe her zaman ihtiyacımız var. Biz güçlü oldukça, birlikte oldukça, çok çalıştıkça sadece Türkiye Cumhuriyeti için değil mazlum milletlerin umudu olmaya devam ediyoruz. Bizim yükümüz ağır. Bu yükün altından kalkabilmemiz için gerekeni yapmamız gerekiyor' dedi.

REKTÖR BİLGİÇ NEVRUZ ATEŞİNİ YAKTI

Konuşmaların ardından Nevruz ateşini OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, öğrencilerle birlikte yaktı. Nevruz ateşininin üzerinden atlayan Rektör Bilgiç ve öğrenciler renkli görüntüler ortaya çıkardı. Daha sonra öğretim üyeleri ve öğrencilerle demir döven Bilgiç, halat çekme yarışına katıldı. Etkinlikte çuval yarışı yapan öğrenciler halk oyunları grubuyla kol kola girerek oyunlar oynadılar. Etkinlikte öğrencilere Özbek pilavı da ikram edildi. Ayrıca uluslararası öğrenciler kendi kültürlerini tanıtmak için stantlar açtılar.

Nevruz Bayramı etkinliğine, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.