İlkadım Belediyesi, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Down Sendromlu Çocukları ve Aileleri Eğitim Dayanışma Derneği (DOWN ÇED), 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda program düzenledi. Etkinliğe; Samsun Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hanife Öztürk Erdin, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Hakan Ay, AK Parti İlkadım Gençlik Kolları Başkanı Erdi Küçükosman, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile down sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı. Etkinlikle çocuklar, meydana kurulan spor alanlarında spordaki yeteneklerini sergileyerek bol bol alkış aldılar.

BAŞKAN TOK'A TEŞEKKÜR

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Down Sendromlu Çocukları ve Aileleri Eğitim Dayanışma Derneği Başkanı Ulviye Demirci, "Kuruluş amacımız, down sendromluların yaşam kalitelerini artırmak, yetişkin çağlarından eğitimlerine destek vermek. Bu konuda da İlkadım Belediye Başkanımız bizleri yalnız bırakmıyor. Geçen hafta Down Sendromlu Çocuklar ve Aileleri Eğitim Dayanışma Derneği'nin, hizmet binasının açılışını Başkanımız Erdoğan Tok ile birlikte gerçekleştirdik. Bugün de 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Gününde bizleri ve çocuklarımızı yalnız bırakmayan ve böyle güzel bir etkinliğin içinde olmalarından ötürü Başkanımız Erdoğan Tok'a da çok teşekkür ederiz' diye konuştu.

HER ALANDA BAŞARI

Down sendromunun bir eksiklik olmadığını kaydeden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Çocuklarımız her alanda başarı gösteriyorlar. Hepsi bizim sevinç ve moral kaynağımız. Bizim belediyemizde de Muharrem adında bir personelimiz var. Bize sürekli moral ve motivasyon veriyor. İşinde de çok disiplinli. Onu belediyede her gördüğümde çok mutlu oluyorum. Hayata onların dünyasından bakabilmek, onlarla ilgilenebilmek çok önemli. Onları hayatın içine daha fazla katmayı amaçladık. Onların her şeyden önce büyük bir sevgiye ve ilgiye ihtiyacı var. Bu ilgi ve sevgiyi çocuklarımıza vererek toplumsal yaşamda onların farklı olmadığını hissettirmek bizim sorumluluğumuz olmalı" dedi.

MASA TENİSİ MAÇI GÜLÜMSETTİ

Profesyonel masa tenisi oyuncusu olan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, konuşmasının ardından girdiği masa tenisi turnuvalarında birincilikler kazanan 19 yaşındaki down sendromlu sporcu Salih Can Öztankal ile karşılaşma yaptı. Kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı karşılaşmada Başkan Tok, müsabaka sonrası Salih Can'ı tebrik etti. Başkan Tok daha sonra çocuklarla ok attı ve basketbol oynarak güzel bir gün geçirdi.

Zerrin SOMUNCU