HAKEME TAKILDIK

Samsunspor Kayyum Başkanı Ahmet Güral Karayılmaz, Basın Sözcüsü Mesut Aydoğdu ve Genel Sekreter Mehmet Hayri Şen, gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Nuri Asan Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda ilk olarak Başkan Karayılmaz, "Boluspor'la önemli bir maça çıktık. Rakibimizi geçtik ama hakeme takıldık. Bu durum camiamızı derinden yaraladı. Maçın ilk yarısında Samaras kaleciyle karşı karşıya kalacakken maçı bitiren hakem Abdülkadir Bitigen, ikinci devrede ise Samaras'ın kaleci tarafından düşürülmesine devam dedi. Yine son bölümlerde de top Bolulu oyuncunun açık olan eline çarptı karar penaltı olması gerekirken yine devamdı" diye konuştu.

ŞİKAYETTE BULUNDUK

Karayılmaz, "Bunlar yaşanınca da tasvip etmiyoruz ama bir taraftar sahaya girdi, kötü tezahürattan dolayı da PFDK'ya sevkedildik.
Biz federasyona gerekli başvuruları yaptık. Sevklerden dolayı savunmamızı verdik. Hakem için de ayrı bir itirazımın oldu. Avukatlarımız gerekli itirazını yaptı. Samsunspor yoluna zor şartlarda devam ediyor, her türlü olumsuzluğa rağmen bizler ligde kalma mücadelemizi veriyoruz. Öyle bir algı varki, sanki Samsunspor sahipsiz, 'Vurun Abalıya' der gibi bir durum var. Böyle bir durumda değiliz. Kimsenin de böyle davranmasına izin vermeyiz. Adana Demirspor maçında verilmeyen net golümüz Boluspor maçında verilmeyen penaltılar. Bunlar bizi rahatsız etti" dedi.

HERKES PENALTI DİYOR

Hakemlere yüklenen Karayılmaz, "Hakemler sanki rakipleri kollar gibi davranıyor. Bütün televizyon programlarından, tüm gazetelerde internet sitelerinde 'penaltı değil' diyen görmedik. 'Samsunspor'a bir art niyet var' dediler. Federasyon ve MHK'ye sığınmak istiyoruz. Bu yara bizim küme düşmemize neden olursa bunun hesabını kim verecek? Onları da dikkatli olmaya davet ediyoruz. Konunun takipçisi olacağız" diye konuştu. Kulüp Genel Sekreteri Mehmet Hayri Şen de, hakemle ilgili, "Hakem maç sonunda 'izledim penaltı' dedi. Yine Samaras'ın pozisyonunun içindeki kaleci Gökhan 'penaltı' dedi. Hakemleri biraz daha dikkatli olmaya davet ediyoruz. Zor şartlar altında mücadele ediyoruz" dedi.

OTOPARK KONUSU

Gündemdeki otopark konusuna açıklık getiren Şen, "Otoparkla ilgili birebir çalışmalar yaptık. Bunu da kamuoyuna açıkladık. Burası bize ne getirmiş, ne gideri var ona baktık. Totalde Samsunspor ciddi bir zarara uğramış. Milli Emlak nezdinde kulübümüz borçlandırılmış. Asıl sebebi 11 bin 600 metrekarelik bir alana Samsunspor ecrimisil ödüyor. Yine işletme konusunda da sıkıntılar var. Orada bu 11 bin 600 metrekare içerisinde kullanılmayan alanlar var. Onları ecrimisilden çıkarıp ödemeyi azaltmak için talepte bulunduk. Bu alanlar düşüldüğünde, işletme anlamında kulüp olarak işi sıkı tuttuğumuzda otoparkı kullanılabilir hale getireceğiz. Ancak maalesef bu zamana kadarki bölümde zarar edilmiştir" diye konuştu.

MÜFETTİŞLER GELECEK

Basın Sözcüsü Mesut Aydoğdu ise, İçişleri Bakanlığı'ndan gelecek müfettişler, mali tablo ve sabit gelirler konusunda açıklamalar yaptı. Aydoğdu, "Bakanlık müfettişlerinin görevlendirilmeleri yapıldı. 3-4 kişilik bir ekip bekliyoruz. Ancak incelemeleri oldubittiye getirmek istemediğimiz için acele etmiyoruz. Onlar geldiğinde bizler de kendileriyle bir toplantı yapacağız, ona göre yol haritamızı belirleyeceğiz. Mali tablo konusunda da çalışmalar sürüyor. Yoğun bir çalışma yapıyoruz. Bunu da kamuoyuyla paylaşacağız. Kimseden sakladığımız bir şey yok. Sabit gelir konuları hemen olacak işler değil. Önceliği kulübün acil sorunlarına verdik. Sabit gelir konusunda fikirleri topluyoruz, ileride çalışmalar yapacağız" dedi.