Samsun'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 45'i tutuklu, 1'i öğretmen 46'sı polis ve polis müdürlerinden oluşan 47 kişinin yargılanmasına sona erdi. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava sanık sayısı fazla olduğu için adliyenin konferans salonunda yapıldı. Dün sabah başlayan dava bugün akşam saat 18.00'de sona erdi. Sanıklar son savunmalarından kendilerini savunarak suçsuz olduklarını dile getirip beraatlerini ve tahliyelerini talep ettiler.

Mahkeme, toplanan deliller doğrultusunda tutuklu yargılanan ve emniyet polis imamı olduğu ileri sürülen beden eğitim öğretmeni Murat Yılmaz ile polis memurları Ercan K., İsa G. ve Murat Y. 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından 9 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Tutuklu bulunan polisler Abdurrahman M., Ahmet Gazi K., Ahmet K., Ali D., Atilla D., Ayhan A., Bülent T., Ebutalip A., Fikret S., Hamdi A., İhsan M., İhsan S., İsmail G., İsmail Deniz A., Kadir Ç., Kadir Ö., Kaya Mehmet A., Levent Ç., Mehmet Yücel K., Metin D., Murat A., Murat Ç., Murat Ç., Murat T., Mustafa Ç., Mümin Ö., Ömer B., Rahmi D., Ramazan Ü., Recep A., Saadettin Y., Sefa Ü., Salih E., Şeref Ahmet B., Şükrü K., Telat D., Tuncay Y., Vahit S., Yavuz Selim B., Yusuf O., Zafer K. ve Zafer Ş. 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından 8 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırılırken, tutuksuz yargılanan polisler Mustafa Epli ve Gülbey Sarıoğlu da aynı suçtan aynı cezayı aldılar.

Mahkeme tutuklu bulunan 44 kişinin tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, 8 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına rağmen sağlık sorunları olan polis Ali D. ise yurt dışına çıkış yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kararın açıklanmasından sonra tutuklu sanıklardan Atilla Direk, 'Adam mı öldürdük. Bu saatten sonra öldürmeyen şerefsizdir' diye bağırdı. Mahkeme heyeti Atilla Direk'in sözlerini zabta geçirdi.

Öte yandan, 1'i öğretmen 106'sı polis 107 sanıklı olan bu dava 8 Aralık'ta görülmüş, 21 polis 1 ila 7 yıl arasında hapis cezasına çarptırılırken, 38 polis beraat etmiş, dosyadan ayrılan 1'i öğretmen 46'sı polis 47 kişinin dava dosyası ayrılmıştı.