Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Japonya ve Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin misyon temsilcilerinin katılımıyla Türkiye Bankalar Birliği ev sahipliğinde, Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörü hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantının açılış bölümünde konuşan Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, toplantı davetini kabul ederek iştirak eden yabancı ülke temsilcilere teşekkürlerini iletti.
Yakın dönemde Türkiye ekonomisini etkileyen; küresel, bölgesel ve ulusal bir çok önemli olayın yaşandığını hatırlatan Aydın, bazıları şok niteliğindeki bu gelişmeler karşısında Türkiye ekonomisinin dayanıklılığını ispat ederek, istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiğine dikkat çekti.

Aydın, 'Türkiye ekonomisinin dayanıklı olmasının ve büyümeyi sürdürmesinin en önemli nedeni, makro dengelerinin sağlam ve bankacılık sektörünün sağlıklı olmasıdır' dedi.
Aydın, 'Türkiye Bankalar Birliği olarak, iç ve dış ekonomik gelişmeleri ve finansal sektörü yakından izliyor ve değerlendiriyoruz. Ülkemizdeki yabancı temsilciler için, sektörümüz ve ekonomideki gelişmeler hakkında gerek kendilerine, gerekse ülkelerindeki yatırımcılara bilgi sağlamaya devam edeceğiz. Kendilerinden gelecek görüşme taleplerini karşılamaya her zaman hazırız' diye konuştu.
Toplantıda katılımcılara, Türkiye'de ekonomi politikasının çerçevesi, gelişmekte olan ülkelerle karşılaştırma, dış-iç ekonomik ve siyasi gelişmelerin etkileri, büyüme, kamu dengesi, ödemeler dengesi, enflasyon ile finansal sektörün yapısı, bankacılık sektörünün performansı, kredi büyümesi ve dağılımı, 'bankacılıkta SWOT analizi', orta vadeli program hedefleri gibi konuları içeren bir sunum yapıldı.

TBB, yabancı misyon temsilcilerine ekonomisi ve sektör hakkında bilgi verdi