Canik Hacıismail İlkokulu tarafından Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümü nedeniyle şehitleri anma programı düzenlendi. Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar ile Başkan Yardımcısı Alican Usta'nın da katıldığı programda sahne alan öğrenciler duygulu anlara neden oldu. Çanakkale Savaşı'nı sergiledikleri oratoryo gösterisi ile anlatan öğrenciler, halk oyunları gösterisi ile de büyük beğeni topladı.

YERLİ VE MİLLİ HAFIZA

Çanakkale Zaferi ile ilgili şiirlerin okunduğu, türkülerin seslendirildiği programda öğrencilere seslenen Başkan Osman Genç, çocuklardan yerli ve milli hafızaya sahip olmalarını istedi. Mart ayının önemine işaret eden Başkan Osman Genç, "12 Mart İstiklal Marşı'nın kabul günü, yine 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni kazandığımız gün. Şimdi buna bir de Afrin zaferi eklendi. İstiklal Marşı'nın yazılması ya da bu zaferlerin hepsi yerli ve milli hafızaya sahip olmakla gerçekleşiyor. Çanakkale'de 15'lik delikanlılar vatanları uğruna cephelere gitti. Bizim de isteğimiz ve hedefimiz, çocuk ve gençlerimizin kariyerleri ne olursa olsun yerli ve milli hafızaya sahip olmalarıdır" dedi.

GENÇLER DEĞERLERİMİZİ BİLMELİ

Ülkelerin varlığını sürdürebilmesi için milli değerlerin önemine vurgu yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Çanakkale Zaferi, sayısız kahramanlıkların sergilendiği emsalsiz bir zaferdir. Ancak değerlerini koruyamayan milletler yok olmakla karşı karşıya kalırlar. Bu bakımdan özellikle gençlerimizin kültürel ve manevi değerlerin farkında olmaları ve bu değerlere sahip çıkmaları çok önemli bir husustur. Canik Belediyesi olarak değerlerimizin korunması ve yaşatılması adına pek çok çalışmaya imza atıyoruz. Her yıl gençlerimizi tarih şuuru ve bilincinin gelişmesi için Çanakkale'ye, ülkemizin kurtuluşunda önemli yere sahip tarihi şehirlerimize gönderiyoruz" diye konuştu.