Samsun'da 5 fabrikasıyla bölgenin en büyük sanayi grubu olan Borsan Grup, Karadeniz'in en çok ziyaret edilen fuarı 4. Yapı, İnşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı'na 4 şirketiyle katıldı. Borsan Grup şirketleri Borled, Borkonut ve Borpanel yeni ürün ile hizmetlerini tanıtıldığı, Haber Medya Grubu'nun da tüm katılımcılara medya desteği sağladığı fuarın ilk gününde Borsan Grup'un standı yoğun ilgi gördü. Fuarın resmi açılışının gerçekleşmesinin ardından Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murizoğlu, AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, iş adamları ve sanayiciler standa akın etti. Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez ile Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan yardımcıları Hacı Ahmet Ölmez, Ahmet Şenocak ile Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun konuklarıyla yakından ilgilendi.

FUAR DEĞER KATIYOR

Haber Radyo programcıları Kaan Ali Kolcuoğlu ve İsmail Can Özarar'ın canlı yayın konuğu olan Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, fuarların Samsun'a değer kattığını ifade ederek, "Bu fuarları TÜYAP'ın yönetmesi çok daha değer katıyor ve etkin olmasını sağlıyor. Samsun'da birçok fuar yapıldı ve inşaat fuarı da dördüncüsünü gerçekleştiriyor. Her 2.5 ayda fuar yapılıyor olması demek, 15 günde bir fuar yapılması harika bir şey. Bu gerçekten şehrin ekonomisine ve tanıtımına katkı sağlıyor. Fuar bu zamana kadar Samsun'a yapılan en hayırlı işlerden biri. Çok doğru bir işletmeci tarafından da işletiliyor. Fuara Gürcistan'dan 120 kişilik bir katılım var. Bu simgesel bir rakam bana göre. Ne zaman buraya Rusya, Irak ve diğer bölge ülkelerinden uçak dolusu insanlar bu fuara geldiği zaman gerçekten fuar hak ettiği noktaya gelmiş olacak. Biz de bu sene Borsan Grup şirketler olarak, 'yeni sevdam' diye isimlendirdiğim Borled, Borkonut, Borpanel ve Haber Medya şirketlerimizle fuarda yer alıyoruz. İyi bir fuar olmasını diliyorum, iyi de olacağı görünüyor" diye konuştu.

BORSAN'A TEŞEKKÜR

Tüm yeniliklerin fuarlar sayesinde alıcısına ulaştığını kaydeden Samsun Valisi Osman Kaymak, "Tabi ki fuarı uluslararası katılıma da açmak zorundayız. Dünyayla rekabet etmeyi hedefe koymalıyız. Samsun'daki üreticilerimiz de bu yönde çalışmalarına devam ediyor. İnşaat sektörü Samsun için çok önemli bir alan. Umarız bu fuar arkadaşlarımızın işlerini büyütmelerine ve örnek işler çıkarmalarını sağlayacak. Bu gelişmeleri görmekten gurur duyuyoruz. Türk müteahhitleri dünyanın her yerinde çok büyük projeler yapıyor ve büyük firmalarımız dünyanın lideri konumunda. Borsan Grup da bizim medarı iftiharımız. Samsun ve Türkiye için yaptığı çalışmalar için tebrik ediyoruz. Allah işlerini daha çok geliştirsin. Bizim insanımızın çok iyi iş yapması, çok üretmesi ülkemizin güçlü olmasını sağlıyor" ifadelerini kullandı.

İNŞAAT LOKOMOTİF

İnşaat sektörünün lokomotif sektör olduğunu söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Biz Samsun'da gerçekleşen bütün fuarlarımızı önemsiyoruz ama inşaat fuarını daha çok önemsiyoruz. Fuarlarımızın artık uluslararası olmasını istiyoruz. Bir gün bu gerçekleşirse çok mutlu olacağım. Haber Medya Grubu'na da fuarda yaptığı çalışmalar dolayısıyla teşekkür ediyorum. Kaliteli yayınlarınızın ve başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.

Zerrin SOMUNCU