OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesinin davetlisi olarak üniversiteye gelen, Hindistanlı Animatör Öğr. Gör. Asadul İslam, fakültede iki günü kapsayan iki farklı etkinlik gerçekleştirdi. İlk gün, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, Bilgisayar Laboratuvarında iki oturum şeklinde düzenlenen 3B animasyon etkinliğine öğrenci katılımı oldukça yoğun oldu. Maya programında 3 boyutlu animasyon film yapım sürecini tanıtmak amacıyla görsel iletişim tasarımı öğrencilerinin de aktif katılımıyla, temel animasyon pratikleri oluşturuldu. Bu uygulamalar ile öğrencilerin 3B animasyonda zamanlama ve pozlama kavramlarını anlamaları sağlandı. Etkinliğin ikinci oturumunda, modellenen nesnenin gerçek zamanlı olarak işlenmesine yer verildi.
Öğr. Gör. Asadul İslam ikinci gün ise '3 Boyutlu Kısa Animasyon Filmleri İçin Anlatım Yapısının Oluşturulması' başlıklı seminerini sundu. Seminerde 3 boyutlu kısa animasyon film üretimin tüm aşamalarını kendi kısa filmi üzerinden tanıtan Asadul İslam ayrıca sektördeki yurt dışı deneyimlerini de Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri ile paylaştı.
Etkinlikler hakkında bilgiler veren Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, 'Fakültemiz bünyesinde 2017 yılında açılan Animasyon Anasanat Dalı, Karadeniz Bölgesi'nde yer alan üniversiteler arasında ilk, Türkiye genelinde bulunan devlet üniversiteleri arasında da üçüncü sıradadır. Animasyon endüstrisinin gittikçe büyüyen bir ekonomi haline geldiği günümüz dünyasında bilim ve teknoloji alanında yaşanan ilerlemeler ile animasyon endüstrisi, dünyanın en önemli ekonomilerinin gündemine girerken, GSF Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Animasyon Anasanat Dalı öncülüğünde gerçekleşen 3B animasyon etkinliği bu bağlamda önem kazanmaktadır. Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde animasyon alanına yönelik Sayın Asadul İslam tarafından gerçekleştirilen bu ilk etkinliğin, bizler de ve öğrencilerimiz de oluşturduğu heyecanın sürmesi adına ve tekrarlanması için çalışmalarımız kapsamlı bir şekilde devam edecek' dedi.

OMÜ’de “3B Animasyon ve Workshop” etkinliği