Sektörün önde gelen firması Borsan Grup, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ. tarafından düzenlenen Samsun 4. Yapı, İnşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı'ndaki yerini aldı.

Borsan Grup şirketleri Borled, Borkonut ve Borpanel'in yeni ürünlerinin yer aldığı, Haber Medya Grubu'nun da medya desteği sağladığı Borsan Grup standı, fuarda adete ışıldıyor. Fuar hakkına değerlendirme yapan Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Şenocak, fuarın Samsun ekonomisine büyük bir katkı sağladığını vurguladı.

SAMSUN ÖNE ÇIKIYOR

Fuarcılık sektöründe Samsun'un hak ettiği yeri aldığını ifade eden Şenocak, her sene fuara gelen katılımcı sayısının arttığına dikkat çekti. Şenocak, Borled, Borkonut ve Borpanel olarak fuara katıldıklarını belirterek, 'Haber Medya zaten her fuarda yer alıyor, olmazsa olmaz. Samsun, nüfusuyla, ekonomisiyle Karadeniz Bölgesi'nde bir ticaret merkezi. Fuarcılık, bu ekonomik yapıya ciddi bir katkı sağlıyor. Samsun, inşaat sektöründeki bütün gelişmelerin, yeniliklerin ve yeni nesil ürünlerin uyguladığı yer, Samsun bu özelliğiyle bölgesine de örnek oluyor, ilimiz inşaat sektörüne hakim. Fuarcılıkla beraber bu yapı daha da gelişti. Bütün yeni nesil ürünler, firmalar tarafından üretiliyor ve her sene burada tüketiciyle buluşuyor. Bu nedenle Samsun, bölgesinde öne çıkıyor. Üretici, tüketici ve yatırımcı bir noktada buluşuyor. Aynı zamanda Samsun'da ve bölgede birçok firma var, fuarı gezince bu firmaları gördük. Giresun'da ciddi yatırımlar yapan firmalar var, Boyabat'ta yine aynı şekilde üretim yapan firmalar var. Bu firmaları görünce açıkçası inanamadım. Üretici, tüketici ve yatırımcının buluştuğu önemli bir alan burası ve burada inanılmaz bir sinerji doğuyor. Bu sinerji de Samsun ekonomisine katkı sağlıyor' ifadelerini kullandı.

Zeynep Irmak ÖCAL