Kaymakam Türkel ve Belediye Başkanı Şahin, 3. Sınır Tabur Komutanlığında vatani görevini ifa ederken 19 Temmuz 2005 tarihinde Hakkari-Çukurca karayoluna terör örgütü tarafından döşenen mayına görev yaptığı aracın çarpması sonucu şehit olan Jandarma Er Erkut Yılmaz'ın annesi Emine Yılmaz'ı ve 22 Haziran 1997 tarihinde Tunceli Malazgirt kırsalında terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan Piyade Er Nazım Arslan'ın babası Nureddin Arslan'ı ziyaret etti.
Devletin elinin her zaman şehit ailelerinin, gaziler ve ailelerinin üzerinde olduğunu söyleyen Kaymakam Türkel, 'Birliğimizi ve dirliğimizi bozmak isteyenlerle mücadele ederken şehit düşen canlarımızı hiçbir zaman unutamayız. Gazilerimiz de öyle. Onların aileleri devletimize emanet. Onların sıkıntıları bizim sıkıntımız. Bizler bugün hayatımızı rahat bir şekilde sürdürüyorsak onların sayesindedir. Şehitlerimizi, gazilerimizi ve yakınlarını unutamayız. İyi ve kötü günde her zaman yanlarında olacağız. Şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi şükranla anıyorum' dedi.

Belediye Başkanın Zihni Şahin ise, 'Şehitlerimizin arkasından söyleyeceğimiz her güzel söz onlar için yetersiz. Acılarımız büyük. Ancak bizim inancımıza göre şehitlerimizin makamı Peygamberlik makamına yakın bir mertebe. Bizler buna inanıyoruz. Biz nasıl bir millet olduğumuzu tarih boyunca her zaman gösterdik. Unutanlar da, ülkemizi bölmek isteyenler ve iş birlikçileri de 15 Temmuz gecesi milletimizin gücünü bir kez daha yakinen gördü. O menfur olayda birçok askerimiz, polisimiz ve sivil vatandaşımız vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını siper ederek şehit düştüler. Terörle mücadelede çok şehitlerimiz oldu. Bugün Afrin'de sınırlarımıza göz diken terör örgütleri, yani kuklalar ve kuklacıları ile mücadelemiz sürüyor. Bu mücadelede Mehmetçiklerimiz şehit oluyor. Allah mertebelerini alî eylesin. Bizler de vatanı için canından geçmiş olan şehitlerimizin hatıralarını unutmayarak ailelerini ziyaret etmek istedik. Bu vesile ile bir kez daha her zaman yanlarında olduğumuzu ifade ederek bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum' diye konuştu.

Kaymakam Türkel ve Belediye Başkanı Zihni Şahin, şehit aileleri ile bir süre sohbet ederek acılarını paylaştıklarını ifade ettiler.
Ziyarette İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Aydın Bulut ve Sosyal Hizmetler Müdürü Muzaffer Şahin de hazır bulundu.