Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Samsun'a ikinci devlet üniversitesi müjdesini vereceğini 13 Mart tarihli yazısında belirtmişti.

Necdet Uzun, "Müjdeyi o verecek" başlıklı köşe yazısında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Kongresi için geleceği Samsun'da, ikinci devlet üniversitesinin kurulacağı müjdesini verirse hiç şaşırmayacağını" belirterek, şunları kaydetmişti:

"Samsun'a, ikinci devlet üniversitesinin kurulacağının ilk sinyallerini veren ancak bu konuyu asla detaylandırmayan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, bu müjdenin bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilmesi gerektiğini biliyor...

Öyle de olması lazım!..

Erdoğan'ın, Samsun için vereceği en önemli müjde bu olacaktır...
"Şehir Hastaneleri" ile ilgili işlemler yürüyor zaten...
Hızlı tren zaten gündemde...

Hepimiz isteriz de keşke yerli otomobilin üretim merkezinin Samsun olacağını söylese...

En mantıklı olanı, ikinci devlet üniversitesi kurulacağının müjdesini vermek!..

Çünkü, Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Sakarya il kongresinde, ikinci üniversite sözünü vermesi ile Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın önümüzdeki hafta milletvekilleriyle bu konuda YÖK'ü ziyaret edecek olmalarında bir "örtüşme" çıkarıyorum..."

-Necdet Uzun, "Hayırlı olsun" diye yazmıştı

Haber Gazetesi Genel Yönetmeni Necdet Uzun 16 Mart tarihli "İkinci Üniversite Kulisi" başlıklı yazısında, "Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AK Parti Milletvekilleri Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı ile İl Başkanı Hakan Karaduman, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile Samsun'a kazandırılacak olan "İkinci devlet üniversitesi" meselesini masaya yatırdığını" belirterek, yeni kurulacak 4 fakülteyle ikinci devlet üniversitenin kurulacağını ifade etmiş ve yazısını "İkinci devlet üniversitesi Samsun'a hayırlı olsun"
diye bitirmişti.