Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Samsun 6. olağan il kongresine katılmak üzere şehre geldi. Samsun-Çarşamba Havalimanına inen Erdoğan, buradan kongrenin yapılacağı Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonuna geçti.

Spor salonunu dolduran binlerce vatandaşa hitap eden Erdoğan, 'Genel başkan olduğumuzda bir metal yorgunluğu olduğundan bahsetmiştim. Diriliş hareketini Afrin ile başlattık. Devamına var mıyız? Yola çıkarken dedik? Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Gideceğiz gündüz gece. Durmak yok. Bizden öncelikler hep laf laf laf yaptı. Biz ise iş iş iş yaptık' ifadelerini kullandı.

SAMSUN'A MÜJDELER

Konuşmasında Samsun'a müjdeler veren Erdoğan, 'Samsunspor'un durumu iyi değil. Şimdi sizlere bir müjde vermek istiyorum. Samsun'a şehrin ismini taşıyan ikinci bir devlet üniversitesi açıyoruz. 'Samsun Üniversitesi'nin kuruluşuyla ilgili karar YÖK'te alındı. İnşallah kanun olarak Meclisten çıkacak ve üniversitemiz de en kısa zamana eğitim-öğretime başlayacak. 900 yataklı şehit hastanemiz ihale sürecinde. Samsun gibi bir şehir hızlı trensiz olmaz dedik. Kırıkkale- Çorum-Amasya-Samsun hızlı tren proje ve sondaj çalışmalarına başladık. Samsun-Sivas arasındaki mevcut demiryolunu da yeniliyoruz. Samsun Havaalanına yeni bir iç hatlar terminal binasını kazandıracağız. Bunun yanında çiftçilerimize de destek veriyoruz. Bay Kemal 'Çiftçi ağlıyor' diyor. Biz çiftçiye o kadar yatırım yaptık. Senin cebine koyacak halimiz yok ya' diye konuştu.

3 BİN 733 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 733 olduğunu açıkladı. Erdoğan, 'Kimse Türk ordusuna 'Suriye'de istila hareketi yapıyor' diyemez. Batı, istila hareketlerinin en güzel örneklerini vermiştir. Kendi geleceklerini inşa etmelerine yardımcı olduğumuz kardeşlerimiz bunu tamamen başardıklarında artık orada bize ihtiyaç kalmayacak' şeklinde konuştu.

'KİMSEYİ GÖZÜMÜZ GÖRMEZ'

'Dostlarımızın sayısını artırmaktan memnuniyet duyarız' diyen Erdoğan şöyle devam etti: 'Dostlarımızın sayısını artırmak isteriz. Ancak birileri ısrarla gelip gırtlağımıza bıçak dayarcasına işler karıştırmaya çalışırsa kimseyi gözümüz görmez. Bize husumet besleyenlere haddini bildirmek vazifemizdir. Türkiye'nin sınırında bir terör koridoru kurulurken başımız ağrımasın diye bu gerçeğe sırtımızı dönemeyiz.'

'ÜNİVERSİTEKER TERÖRİST GENÇLİK YETİŞTİREMEZ'

İstanbul'da bir üniversitede yaşanan gerginliğe değinen Erdoğan şöyle konuştu: 'İstanbul'da bir üniversitede imanlı, milli, yerli gençlik Afrin'le ilgili lokum dağıtıyor. Bu gençlik orada lokum dağıtırken o Komünist vatan hani gençler onların bu masalarını dağıtmaya yelteniyor. Bu terörist gençler, bu terörist gençlerle ilgili her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bunların eşkallerini her şeyini belirlemek suretiyle de bu teröristlere üniversitelere okuma hakkını vermeyeceğiz. Üniversiteler terörist gençlik yetiştiremez. Üniversitemizde vatanına, milletine kendisine hizmet edecek bir nesil yetiştirilmesi lazım.'

'YA OLACAĞIZ, YA ÖLECEĞİZ'

Erdoğan, 'Büyük ve güçlü Türkiye'yi mutlaka inşa edeceğiz. Bunun için gerekirse canımızı vereceğiz gerekirse de can alacağız. Ama asla esir olmayacağız. Suriyeli yaşlı amcamızın yürek acısını yaşamayacak ve yaşatmayacağız. Suriyeli amca bayrağınızın gölgesi bile bize yeter, diyor. Aynı şeyi Suriyeli hanım kardeşimiz de diyor. Eve herkes duysun diye Samsun'dan yine haykırıyoruz. Ya olacağız, ya öleceğiz. Biz bunları söylerken kesinlikle hamaset yapmıyoruz. Birileri hala bizim kararlılığımızı anlayamamış olabilir. Birileri bizim sözlerimizi blöf olarak görebilir. Emin olun çok yanılıyorlar' dedi.

İTTİFAKIMIZ ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN

Erdoğan şöyle konuştu: 'En güçlü orduya da dünyada biz sahip olacağız. Afrin harekatında eğer bizim SİHA'larımız olmasaydı biz o operasyonları yapabilir miydik? Bizim İHA'mız da var, SİHA'mız da. Çok şükür. Bu bizim için önemli bir güç ve imkan. Zırhlı taşıyıcılarımız da çok önemli. Onlarla birlikte dağ taş demeden ilerliyoruz. Şimdi tanklar da devreye girecek. Bütün bunları başardıktan sonra kimin ne dediğinin önemi yok. Her şey zamanla telafi edilir de, geçip giden zaman hiçbir şeyle telafi edilmez. Bizim Milliyetçi Hareket Partisi ile yaptığımız bir ittifak var. Bu ittifakımız ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. İnşallah önümüzde Kasım seçimleri, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ittifakı, bütün bunlar Türkiye'nin yeniden diriliş harekatının bir noktalaması olacak. Çok daha güçlü çıkacağız. Bu ümmeti parçalamak isteyenler gerekli tokadı Mart yerel seçimleri ve Kasım Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde alacaktır.'

TAYYİP DEDE SEN HİÇ YORULMUYOR MUSUN?

Erdoğan konuşması sırasında yanına küçük bir kız çocuğunu çağırdı. Erdoğan, 'Tayyip dedesini karşılamak için kuaföre gitmiş. Saçını yaptırmış. Gelirken bana 'Tayyip dede hiç sen yorulmuyor musun?' dedi' sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Ordu'ya hareket etti.