Atatürk Mahallesi'nde bulunan Parkta Tunceli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde görevli antrenörler, vatandaşlara sağlıklı ve bilinçli spor yapmaları konusunda bilgiler verdi. Etkinlikte boş zaman aktivitesi olarak farklı spor branşlarını tanıtıp projeden her yaştan vatandaşın faydalanabilmesinin sağlamaya çalışıldığı aktarıldı.
Her yaştan katılımın olduğu etkinlik sonrasında her katılımcıya Dinamik Sporcu Bilgi Yönetim Sistemi Sporcu Kartı verildi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 'Türkiye'nin 81 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün örnek çalışmalarıyla 7'den 77'ye halkımıza spor yapma imkanı veren 'Koşabiliyorken Koş' projesi yeni dönem çalışmalarına başlıyor.İlk kez 2012 yılında 3 dönem olarak gerçekleştirilen 'Koşabiliyorken Koş' projesi ile her il ve ilçede belirlenen koordinatörler sorumluluğunda Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı il ve ilçe müdürlüklerinin yanı sıra, yerel yönetimler ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait açık ve kapalı alanlar kullanılarak, her yaş kategorisinden vatandaşlarımıza ücretsiz spor yapma imkanı sağlandı. Proje kapsamında engelli vatandaşlarımız özgürce spor yapabilmenin mutluluğunu hissetti. Katılımcılar, spor yapabilmek için kendilerine sağlanan her türlü imkandan ücretsiz faydalandı.Türkiye'nin tüm il ve ilçelerini kapsayan proje 3 ayrı uygulamadan meydana geliyor. Proje, spor alanlarında bilinçli spor yapmak, boş zaman aktivitesi olarak farklı spor branşlarında eğitim verilmesi ve sağlık taraması bölümlerinden oluşuyor' denildi.

Tunceli’de "Koşabiliyorken Koş" etkinliği