Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle, Samsunlu tiyatrocularla buluştu.
Akcagöz, "Tiyatronun ve sanatın her dalının gelişmesi için elimizden geleni yapmak zorundayız. İçinden geçtiğimiz zaman diliminde, tiyatronun ve hatta sanatın her dalının önemini daha iyi anlıyoruz. Tiyatro muhaliftir. Sanat, muhalif olmak zorundadır. Hangi baskıcı siyasi iktidar olursa olsun, sanatçıdan itaat bekler; bunu bugün daha iyi görüyoruz. Sanatçı ise, başkaldırmayı ve muhalif olmayı her daim becerebilen insandır. Sanatçı, teslim olmayan insandır. Tarihin her dönemin tiyatrocular baskı ile karşılaştı" dedi.

MİLLETE DAYATIYORLAR

Samsun'un sanat alanında çok gerilerde olduğunu savunan Akcagöz, "Duyduk ki, İlkadım Kaymakamlığı 'Lüküs hayat' oyununu müstehcen bulmuş. 1930'lardan beri oynanan bir oyun bu. Müzikal nakaratını, belki çoğumuz ezbere bilir. Bu oyun, argoymuş, müstehcenmiş. Yazıklar olsun. Hayatlarında kaç tiyatro oyunu izlediler bilmiyorum ama bunu kabullenemiyorum. Kendi yaşam standartlarını millete dayatıyorlar. Bu tablo gösteriyor ki Samsun, 1930'ların gerisine düşmüştür. Bunu Samsun'a yaşatmaya kimsenin hakkı yok. 27 Mart günü, tüm Türkiye'de tiyatrolar ücretsiz olmalı. Devlet, özel tiyatrolara bu anlamda destek olmalı ve vatandaşın yılda bir gün bile olsa tiyatro izlemesinin önünü açmalıdır. Sanat özgürleşmezse, toplum da özgürleşemez" diye konuştu.

Toplantıya, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Süleyman Bülbül de katıldı.

Samsun Haberleri