Köy ziyaretleri kapsamında Erzincan merkeze bağlı Uluköy Köyü'ne giden Vali Arslantaş, Köy Muhtarı Yavuz Bebek ve köy sakinleri ile görüşerek vatandaşlar ile Erzincan ve Uluköy de yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Merkeze 25 kilometre uzaklıktaki Uluköy Köyünde yapılan çalışmalar ve yapılması planlanan bazı yatırımlar hakkında bilgi alışverişinde bulunan Vali Arslantaş, köydeki vatandaşlarla yaptığı görüşmede bir çok konuyu da ele aldı.
Köy konağında vatandaşlarla bir araya gelen Vali Arslantaş, Erzincan Valiliği İl Özel İdaresi tarafından köylere yapılan yatırımlar hakkında bilgiler paylaştı.
Vali Arslantaş yapılan çalışmalar kapsamında, Uluköy'e 15 kilometrelik sıcak asfalt döküldüğünü belirterek, her kesime hizmet götürüldüğünü bunun yanı sıra değinmiş olduğu konular arasında arazi toplulaştırma projesine destek vermelerini istedi.
Köylerdeki çalışmaların yanı sıra Erzincan'daki genel durum hakkında da değerlendirmede bulunan Vali Arslantaş konuşmasında; 'Erzincan da 1500 dönümlük alana 14 bin hayvanın beslenebileceği Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi kuruyoruz. Burada yetiştirilen hayvanların değerlendirilip ekonomiye kazandırılacağı bir başka çalışmamızda tavuk kombinasının yan tarafına kırmızı et kombinası da kuruyoruz. Et Balık Kurumu kararı aldı. 4 il ile birlikte ödeneğinin serbest bırakılması için Kalkınma Bakanının onayına geldi. Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'a Cuma günü Erzurum da düzenlenen bir toplantıda konuyu tekrardan hatırlatmış olduk. Hayvancılık ile ilgili bu kombinaların faydaları bakımından şuanda Erzincan da 61 tane tavuk çiftliği çalışmaya başladı. Bu çiftliklerde yetiştirilen tavuklar 45 günde bir kesiliyor ve döngü devam ediyor. İş sahası da açılmış oldu. Kırmızı et için kuracağımız kombinada besicilik yapmak isteyen arkadaşlarımızla sözleşme yapılacak. Günde 350 tane Büyükbaşın 500 tane küçükbaşın aynı anda kesilebileceği bir işletme olacak.
Organize Sanayi Bölgesi içerisine KUDAKA'dan geçirdiğimiz 6 milyon TL'lik bir başka proje ile günde 45 ton sütü işleyebilecek süt entegre tesisi kuruyoruz. Bu da Kalkınma Bakanlığı'ndan Kalkınma Bankasına fizibilite için gitti. Paraları ayrıldı. Bu sene onunda temeli atılmış olacak. 40 tonda yapımı devam eden Cezaevinin içine günde işlenecek süt miktarınca 40 ton işlenecek sütün işlenebileceği bir kombina daha olacak. Ürettiğimiz 85 ton süt, Erzincan'ın içerisinde yoğurt, peynir, ayran, çökelek vb. 10 çeşit ürün olarak Türkiye'nin piyasasına sürülmüş olacak.
Erzincan ilçeleriyle birlikte yıl ortalamasında 412 ton süt üretimimiz var. Fakat bu süt soğuk zincirin içerisinde değil. Akşamdan sağdığı sütü akşamdan teslim etmezse sabaha bozulabiliyor. Bunun için 100 üreticiye İl Özel İdaresi tarafından soğutma tankı aldık. Teslimatına yakın zamanda başlanacak. Süt birliğine hibe ile 20 ton kapasiteli kamyon aldık. Şuanda bir günde 120 ton sütü soğuk zincir içerisine tutabilecek bir kapasite ulaştık. Buda 2016 yılında 80 kuruş olan süt şuanda 1,45 kuruş. Bu sene sonunda 2 TL'yi geçeceğini öngörüyoruz.
Organize Sanayi Bölgesinin yanında hipodrum çalışmamız var. Atların koştuğu bir yer olacak. Orda da 300 yakın kişinin yıl boyunca çalışacağını düşünüyoruz. Yine Organize Sanayi Bölgesinde Lojistik Merkez ve lisanslı depo çalışmamız var. Dün hastanenin ihale ilanına Valilik olarak çıktık. 3 Nisan da yeni 500 yataklı hastanemizi de ihale etmiş oluyoruz. Şimdiki hastaneyi yıkıp yerine Nisan ayı içerisinde temelini atmayı planlıyoruz.Yeni güzel bir stat yapıyoruz. Şuanda da zemin etüt çalışmaları başladı.
Kemaliye'den Dutluca'ya toplam 16 tane köprü ve tünel ile yolu dağın içerisinden geçiriyoruz. Kemaliye ile Dutluca arası 1 saatten 10-15 dakikaya inmiş olacak. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın temelini attığı Sünebeli Tüneli'nde de çalışma çift tüpten devam ediyor.
Turnaçayırı barajı üzerinde 560 metrelik bir köprümüz var. Barajın üzerinde geçerek, Çayırlı ile Erzincan arası 130 kilometreden 70 kilometreye iniyor.' diye konuştu.
Vali Arslantaş konuşmasının devamında bir sene içerisinde 24'ü ölü 8'i sağ olmak üzere 32 tane teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi. Türkiye de artık vatandaşla teröristin karşı karşıya gelme durumunun ortadan kaldırıldığı belirten Vali Arslantaş, güvenlik kuvvetlerinin canla başla çalıştıklarını söyledi.
Asayiş olaylarında dolandırıcılık olaylarının tamamının aydınlatıldığını söyleyen Vali Arslantaş, 2017 yılında Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü'nün, mala karşı işlenen suçlarla mücadelede Türkiye birincisi, şahsa karşı işlenen suçlarla mücadelede ise Türkiye üçüncüsü olduklarını kaydetti. 2017 yılında Erzincan da 199 kilogram eroin ele geçirilirken, 2018 yılı başından bu tarafa geçen 2,5 ayda 132 kilograma uyuşturucu madde ele geçirildiğini bildirdi.
Eğitimde çocukların anaokulunda Türkiye birincisi, TÜBİTAK proje yarışmalarında ise Türkiye birincisi olarak Erzincan'ı gururlandırdıklarını belirten Vali Arslantaş, tüm eğitim camiasını tebrik etti.
Vali Arslantaş'ın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren köy sakinleri ise teşekkürlerini ileterek, istek ve taleplerini dile getirdiler.
Vali Ali Arslantaş'ın gerçekleştirmiş olduğu ziyarette kendisine İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hasan Aksoylu, İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuyğun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yaşar Felekoğlu eşlik etti.