Ardahan Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda geçekleştirilen şiir dinletisinde sık sık Afrin vurgusu yapan öğrenciler şiirlerini Afrin'de terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden Mehmetçik için okuduklarını dile getirdiler.
Şiir dinletisi sonrası konuşan Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, 'Bugün programın konusu Afrin şehitleri şehadet Kur'an-a inşa etmek istediği mesajın temel direklerinden olan kavram doğru anlamalıyız ki Çanakkaleliyi, Afrin'i doğru anlayalım Çanakkale den türküleri kaldı bize mesele bunun çok ötesinde.
Bu milletin cesareti yiğitliği şahadete olan bağlılığı; Eğer millet dinç sağlam bir imanla yola çıkarsa neler yapabileceğini gördük.
Türkiye buraya gelemez adım atarsa dönemez naraları atanlar yaptığımız teknolojik yatırımlar, imanımız, bu al bayrak altında yaşamamız sayesinde Allah bu zaferi bize bahşetti. Çalışmadan iman etmeden zaferi elde edemeyiz. ABD, Rusya, Almanya gibi büyük çağdaş ülkeleri gördük, ne kadar insani davrandıklarını, mülteci şişme botlarını mızrakladıklarını gördük. İnsanlığı onlar bize anlatamaz, biz kendi gözlerimiz ile görüyoruz.
Yine övünerek söylüyoruz geçmişteki gibi insanlık neymiş biz gösterdik ve göstermeye dev ediyoruz. Sivil kaybı olmadan savaş nasıl yapılır gösterdik. İmanı ilkelerimiz ile bin yıllık tecrübe yaşıyor.
Çıkış noktamız çok doğru yine insanlığa umut olmaya adayız. Al bayrağın gölgesi altında huzur ile mutluluk ile söyleyebiliyoruz. Genelkurmay başkanı gidişattan çok umutlu, diğer bölgelere gidileceğini net ve kararlı bir şekilde ifade etti. Bizde millet olarak bu çabanın ve bu neferlerin arkasındayız. Türkiye'de asker sivil yok, gerektiğinde asker olan gerektiğinde sivil olan bir toplumuz biz.
Biz ölürsek şehit, kalırsak gaziyiz onlar bunu anlamıyorlar. 1400 yıldır ayni gelenek devam ediyor ve batılının kendi hayatını sevdiği kadar biz tüm insanlığın hayatını önemsiyoruz, kuşun dahi hayatını önemsiyoruz . Hepimiz can vermeye hazırız asker lazım denildiğinde hepimiz el kaldırıp askeriz deriz.
Geleceğimiz nasıl olacak sorusuna cevap sizsiniz, siz ne kadar donanımlı bilinçli batıyı, doğuyu iyi tanırsanız sağlam olursanız biz geleceğimizden o kadar net ve sağlam oluruz. Bu vatan için sorumluluğunuzu bilinçli şekilde yetiştirin, kendinizi kendi çocuğunuza nasıl bir dünya bırakmak istiyorsanız öyle çabalayın. Biz tek kişilik fert düşünemeyiz bu millet böyle tarihi bir fert değil. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Bu vesileyle programın yapımında emeği gecen herkese teşekkür ediyorum.' şeklinde konuştu.
Şiir dinletisinin ardından, panele katkı sağlayan öğretim görevlileri ile öğrencilere belge takdim edildi.

Şiir dinletisinde Afrin vurgusu