Mersin Büyükşehir Belediyesi, TSK'nın Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte başlattığı ve zaferle sonuçlanan Zeytin Dalı Harekatı sonrasında Afrin'e yardım malzemesi hazırladı. Su, iç çamaşırı, çorap, termal içlik ve cezeryeden oluşan 2 tır ve 2 kamyonet yardım, bu sabah Afrin'e yola çıktı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, bölgede terörden zarar gören insanların yiyecek ve giyecek gibi temel sorunları olduğunu belirterek, büyükşehir belediyesi olarak, giyecek ağırlıklı yardımları Afrin'e gönderdiklerini kaydetti. Tufan, yardım tırına belediye başkan vekilleri ve meclis üyelerinden oluşan bir heyetle birlikte Kilis İl Jandarma Komutanlığına kadar eşlik edeceklerini aktardı.
Bir süre önce TSK tarafından zorunlu olarak başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla son bulmasının ardından bölgede terör sonrası zarar gören insanlara yardım yapmak istediklerini kaydeden Tufan, terör nedeniyle evlerini terk eden insanların Türk ordusu himayesinde tekrar yuvalarına döndüğünü söyledi. Orada yaşayan insanların yiyecek ve giyecek gibi birçok temel sorunu olduğunu ifade eden Tufan, belediye olarak 'giyecek' ağırlıklı 2 tır ve 2 kamyonet yardımı bölgeye uğurladıklarını belirtti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en büyük ilkesinin 'yurtta sulh cihanda sulh' ilkesi olduğunu söyleyen Tufan, 'Bunun da yaptığımız operasyonlarla tüm dünyaya çok iyi anlatıldığını diye düşünüyorum. Biz de bir nebze de olsa terör sonrası zarar gören insanların ihtiyaçlarını karşılamak için böyle bir çalışma gerçekleştirdik' dedi.

Mersin’den Afrin’e yardım