Kurtuluş Savaşı'nın en büyük zaferlerinden birinin kazanıldığı Altıntaş ilçesi Zafertepeçalköy İlkokulu öğrencilerinin kendilerine yazdıkları mektuplardan çok etkilendiklerini, gönderdikleri mektupta belirten Cerablus'ta görev yapan Mehmetçikler, öğrencilere duygu dolu mesajlar göndererek teşekkür edip birlikte çektikleri fotoğrafı büyültüp okul Müdürüne ve öğrecilere hediye edilmek üzere gönderdiler.
Mektubu ve Suriye Cerablus'ta görev yapan birliği toplu fotoğrafını okul müdürüne teslim eden Altıntaş Kaymakamı Musa Kazım Çelik, yaptığı açıklamada, ''Öğrencilerimiz tarafından Mehmetçiklerimize yazılan mektuplara karşılık, Cerablus'ta görev yapan birliğimizden gelen kahraman askerlerimizin teşekkür mektubunu ve birlik fotoğrafını Zafertepeçalköy Müdürümüze teslim ettik. Üstün gayretleri ve güzel çalışmalarından dolayı Zafertepeçalköy Müdürümüz ve değerli hocalarımızı kutluyorum. Öğrencilerimizi bu güzel davranışlarından dolayı tebrik ediyorum. Rabbim ülkemizin bütünlüğü için mücadele eden tüm Mehmetçiklerimizi korusun'' ifadelerini kullandı.
Ziyaret sonunda Cerablus'ta görev yapan Mehmetçiklerin toplu resminin olduğu fotoğraf, Altıntaş İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Emrah Ataselim tarafından Zafertepeçalköy okul müdürüne verildi. (YD-EFE)