Gölbaşı Belediye Başkanlığı, TSK'nın Afrin'de terör odaklarına yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı sırasında şehit düşen Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta ve güvenlik güçlerinin aziz hatıralarının sonsuza kadar yaşatılması için 'hatıra ormanı' oluşturdu. Hatıra ormanına 'Zeytin Dalı Harekatı Kahramanları Anısına Üsteğmen Oğuz Kağan Usta Ağaçlandırma Alanı' adı verildi.
Ağaç dikim törenine Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay,Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcısı Ali Çalık, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Kuyucu, AK Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan, Özel Harekat Polisleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şehitlerin künyelerini minikler astı
Hatıra Ormanı ağaç dikim töreninde öğrenciler Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ile birlikte Afrin'de şehit düşen askerlerin adını yaşatmak için diktikleri ağaçlara, şehitlerin künyelerini astı. Programda Gölbaşı Sevgi Çiçeği İlköğretim Okulu, Şehit Bülent Göçer İlköğretim Okulu, TOKİ Anaokulu ve diğer anaokullarından oluşan 250 öğrenciye 'Hatıra Ormanı Sertifikası' dağıtıldı.

Çocuklar hem yeşille buluştu hem de vatan sevgileri pekişti
Tören öncesi konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, 'Şehit düşen Gölbaşımızın evladı Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta ve bütün güvenlik güçlerimizin aziz hatıralarının sonsuza kadar yaşatmak için başlattığımız hatıra ormanı ağaçlandırma törenine katıldığınız teşekkür ederim. Zeytin Dalı Harekatı kahramanları yurt içinde ve yurt dışında şehit olan askerlerimize rahmet, gazilerimize Cenab-ı Allah'tan acil şifalar diliyorum. TSK'nin sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatında görev yapan askerlerimize Cenab-ı Allah'tan muvaffakiyetler diliyorum. Bugün burada anaokulu öğrencilerimizle şehitlerimizin adlarını aziz hatıralarını sonsuza kadar yaşatacağız. Yavrularımız bu vesile ile hem yeşille buluşacaklar hem de vatan sevgileri pekişecektir' dedi.
Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan da 'Zeytin Dalı Harekatı'nda kaybettiğimiz şehitlerimiz için geçmişten bugüne kadar ki şehitlerimize bir hatıra bir eser olması için fidanlarımız toprakla buluşacak. Hepsini rahmetle, minnetle anıyoruz. Yaşayan gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Oğuz Kaan Usta bu toprakların evladı onu da rahmetle minnetle anıyor, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz' ifadelerini kaydetti.
Hatıra ormanına 75 adet 3 metrelik sedir, 50 adet 2 metrelik sedir, bin 823 adet 1 metrelik sedir ve 75 adet 2 metrelik Karaçam olmak üzere toplam 2 bin 23 ağaç dikildi. Programda dikilen 2 bin 23 ağacın 2 bin 23 lider ülke Türkiye'yi sembolize ettiği belirtildi.

Afrin şehitlerinin isimleri fidanlarda yaşayacak