Fatsa İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Muhammet Uzun ve kütüphane personelleri, '54. Kütüphaneler Haftası' dolayısıyla Kaymakam Mehmet Yapıcı'yı ziyaret etti. Kaymakamı Yapıcı, kütüphane personellerini ve en çok kitap okuyan çocuk ve yetişkin kişileri makamında ağırladı.
Fatsa Kütüphanesi ile ilgili bilgiler veren Fatsa Kütüphane Müdürü Muhammet Uzun, 'Milli kültür mirasımızı yaşatan, insanlığın kültür ürünlerini toplum yararına sunan, kütüphanelerimizi tanıtmak, kitabı ve kütüphaneyi sevdirmek amacıyla düzenlenen kütüphane haftasının 54. sünü kutlamaktayız. Bu hafta vesilesiyle yurdumuzda bütün kütüphanelerde çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin halk ve çocuk kütüphanelerine olan ilgilerini artırarak okuma ve araştırma alışkanlığını geliştirmek üzere çeşitli faaliyetler düzenlenmektedir. Öncelikle 54. Kütüphane Haftamız kutlu olsun. 2017 yılı itibariyle istatistiklerimiz oluşuyor. 2017 yılında 77 bin 107 okuyucumuz kütüphanemizi ziyaret etmiş. 21 bin 728 adet ödünç kitap vermişiz. 38 bin koleksiyonumuz mevcut ve 7 bin civarında üyemiz var. 7'den 70'e bütün halkımızı kütüphanemize bekliyoruz okuyucu arkadaşlarımıza ve Sayın Mehmet Yapıcı'ya teşekkür ediyoruz' şeklinde konuştu.
Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı ise, 'Bizim kütüphanemiz bu anlamda bölgenin en iyi kütüphanelerinden biri. Sayın Müdürümüz ve ekibi kütüphanecilik alanında çok başarılı çalışmalar yapıyorlar, çok güzel hizmetler veriyorlar, Fatsa'mıza yakışır hizmetler veriyorlar kendilerine teşekkür ediyoruz. Kütüphane Haftası'nı kutluyoruz daha doğrusu hepimizin kütüphane haftasını kutluyoruz' diye konuştu.
Ziyaret programında bir yıl boyunca kütüphaneden kitap alarak en çok okuyan yetişkinler ve öğrenciler ödüllendirildi.

Fatsa’da 54. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri