Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, gerçekleştirdikleri projeler ve hizmetler hakkında bilgi verdi. 01 Nisan 2018 tarihinde yapılacak olan Elazığ TSO seçimleri sonrası il ekonomi ve sanayisi için yeni bir dönemin başlayacağını dile getiren Başkan Alan, başlatmış oldukları kalkınma hamlelerinin meyvelerinin toplanacağını ifade etti.
Bugüne kadar hiçbir siyasi söylem içerisinde olmadıklarını vurgulayan Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, 'Elazığ'da yatırımların önündeki en büyük engel olan Teşvik Yasası, girişimlerimiz neticesinde yeniden düzenlendi. Samimi, dosdoğru ve iyi niyetle yatırımların önündeki engelleri tespit ederek bunları hükümetimizin destekleriyle çözdük. Elazığ için yatırımların önündeki en büyük engel Teşvik Yasası idi. Bu konuyla ilgili gece gündüz demeden ve riskler alarak elimizden geleni yaptık. Bugün çok şükür Elazığ artık teşviklerde 6. Bölge desteklerinden istifade eder konuma geldi. Diğer bir husus kaynakların ekonomiye kazandırılması ve OSB dışında yapılacak yatırımların önündeki engellerdi. Bu konuyu da çok yoğun bir süreç ve girişimlerimiz neticesinde Cazibe Merkezleri Programında yapılan yeni düzenleme ile çözüme kavuşturduk. TOBB ve bağlı odalarımızla birlikte şirket kuruluşlarından, harçlara, istihdam teşviklerinden enerji desteğine, KOSGEB desteklerinden Kredi Garanti Fonu desteklerine kadar çok önemli düzenlemeleri meclisten geçirdik. Elazığ iş dünyasında kredi sorunu olan işletmelerimize yerelde destek verilmesi ve süreçlerin hızlandırılması için oda bünyesinde Kredi Garanti Fonunu kurduk. Bugün Elazığ iş dünyasının önünde yatırımlar anlamında çok önemli sorunları kaldırarak ilin önünü açtık. Tüm bu mücadeleler sabahtan akşama çözülebilecek hususlar değildi' dedi.

'Elazığ çok önemli yatırımlar alacak'
Elazığ'ın ekonomi ve sanayisi için gerekli altyapıları kurduklarını aktaran Başkan Alan, 'Teşvikler başta olmak üzere diğer engelleri de ortadan kaldırdıktan sonra ilimiz için en önemli ihtiyacın yeni Organize Sanayi Bölgeleri olduğunu gördük. Valimizin çok önemli destek ve katkıları ile Elazığ 2. OSB'nin tüm çalışmalarını tamamlayarak artık tespit edilmiş olan alanda altyapı ve parselasyon çalışmalarına başlanılmıştır. Elazığ 2. Organize Sanayi Bölgesinde Teşvikler ve Cazibe Merkezi avantajları ile çok sayıda firmanın başvurusu ve talebi bulunmaktadır. Elazığ önümüzdeki iki yıl içerisinde çok önemli yatırımlar alacak ve ilin en önemli sorunu olan işsizlik problemi inşallah ortadan kalkacaktır. Teşvik Yasasındaki bu gelişmeyle birlikte bugün 4 binler seviyesinde olan istihdam inşallah çok kısa bir sürede 12 binlere yükselecektir' diye konuştu.
İlçelerin de OSB imkanlarından yararlanması için girişimlerin devam ettiğini ifade eden Alan, 'Karakoçan, Palu ve Kovancılar ilçeleri ile Baskil yöresinde kurulacak iki ayrı OSB ile ilimiz top yekün olarak bir kalkınma hamlesi içerisine girecektir.Küçük yatırımcıların ilk üretim deneyimlerini yapması için odamızın da içinde olduğu kamu-özel sektör işbirliği ile Elazığ İŞGEM Projesini başlattık. Bu proje ile mevcut İŞGEM'in kapasitesini artırarak aynı zamanda hizmet kalitesini ve imajını da değiştirdik. İŞGEM bugün 2. kampüs alanında çok modern işlikler ve diğer hizmet alanları ile Elazığ için yeni bir değer olmuştur.Yine odamızın destek ve işbirliğinde kurulan Fırat Teknokent bugün özellikle yazılım, bilişim ve ar-ge çalışmaları ile bölgenin gözbebeği konumuna gelmiştir. Bu merkezin her geçen gün güçlenmesi imalat sanayindeki büyümenin de lokomotifi olacaktır'diyerek sözlerini tamamladı.

Elazığ TSO Başkanı Alan, “Ekonomi ve sanayinin gelişmesi için altyapıları kurduk