Karagöz Grup Genel Koordinatörü Hasan Karagöz ve Karagöz Grup Genel Müdürü Eyüp Ayöz, Samsun'un kaplıca ilçesi Havza'da Doğan Jeotermal Şirketler Grubu tarafından yapılacak olan Hattuşa Vacation Termal Club Havza Termal Otel devre mülk ve tatil köyü kompleksi ile ilgili bilgi verdi.

ZENGİN BİR ÜLKEYİZ

Türkiye'nin yeraltı kaynakları bakımından çok zengin bir ülke olduğunu fakat bu kaynakların verimli kullanımı açısından yeterli seviyede olunmadığını ifade eden Karagöz Grup Genel Koordinatörü Hasan Karagöz, "Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Ali Doğan, jeotermal mühendisi olduğu için yeraltı kaynaklarını çok iyi biliyor. Suyun en değerli olduğu yerlerde tesislerimiz var. Termal suyun hamam kültürü ile değil de medikal tıpla birleştirip daha profesyonel bir termal hizmet sunmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

MODERN HALE GELECEK

Türkiye'de birçok yerde termal tesisleri hayata geçirdiklerini belirten Karagöz, "Balıkesir'in Edremit İlçesinde, Kaz Dağları'nın eteğinde ilk projemizi faaliyete geçirdik. Ankara'nın Ayaş İlçesi'ndeki tesisimizi bitirdik. Hatay'ın Erzin İlçesi'nde de bir projemizi yapıp bitirdik ve teslim ettik. Şu an Havza'da atalarımızın kullanmış olduğu, Atatürk'ün de kullandığı şifalı suyun olduğu bölgede, 32 dönümlük arazi üzerine Avrupa standartlarında bir projeye imza attık. Burası çevre illerin de ortak kullanım noktası ve hala modern bir tesisle işletmecilik yapılmıyor. Termal su hamam kültürü ile kullanılıyor. Biz bunu daha modern hale getirmek istiyoruz. Bu tesiste kişi başına 3 metrekare termal havuz düşüyor" dedi.

BAŞKAN İKİZ'İN DESTEĞİ VAR

Projeye Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'in de büyük desteği olduğunu belirten Karagöz, "Kendisi bu yönde bir tesisin ilçede olması için büyük çaba harcıyordu. Yine Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Ali Doğan da termal sağlık pastasının dünyada büyüdüğünü fakat Türkiye'nin bu pastadan gerekli payı alamadığını belirterek tesisin öneminden sık sık söz etti. Bu anlamda tesis, Havza için, Samsun için, Karadeniz Bölgesi için ciddi bir yatırım. Bunu da insanların kesinlikle gelip görmesi lazım. Herkesi tesis ile ilgili bilgi almaya davet ediyoruz. Bize 05366845455 numaralı telefondan ve Kale Mahallesi, Hacı Hatun Sokak, Fatih Temiz İş Hanı C Blok'ta bulunan ofisimizden ulaşılabilir" şeklinde konuştu.

TC TAPUSU VERİYORUZ

Karagöz Grup Genel Müdürü Eyüp Ayöz de, Havza'da bir anket çalışması yaptıklarını belirterek, "Anket çalışması sonrası insanların istediği türde bir tesis ortaya çıkarıyoruz. İçerisinde aqua park, olimpik havuz, piknik alanları, at binicilik, sinema, bowling, paintbol, spor sahaları gibi sosyal donatıların olduğu, aynı zamanda tatilin gerçekleştirileceği bir tesis olacak. Ayrıca burada alınan devremülk hakkı, daha önce bitirdiğimiz projelerde de kullanılabiliyor. Havza projesinin bitmesini beklemeye gerek yok. Ayrıca biz RCI (Uluslararası Değişim Sistemi) üyesiyiz. Kişi bu hakkını dünyanın dört bir yanındaki 100 ülkede, 4 bin tesiste kullanma hakkına sahip oluyor. En önemlisi de Türkiye Cumhuriyeti tapusu veriyoruz. Türkiye'de bunu yapan başka bir firma yok" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU