Elazığ'dan Çemişgezek ilçesine giden ev hanımları Tağar Çayı Kıyısında gezinti yaparak, tarihi Tağar köprüsü, Derviş Hücreleri, Uzun Hasan Türbesi, Hamidiye Medresesi, tarihi Yelmaniye ve Süleymaniye camilerini gezdi. İlçenin tarihi sokaklarını da gezen kadınlar, yörenin lezzetleri olan Ulukale dutu ve Şavak tulum peynirlerinden tadarak ilçede alışveriş yaptı.İlçe Kaymakamı Harun Kazez'i de ziyaret eden kadınlar, hem sohbet etti hemde kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.
Kadınlardan Ayşe Öztürk, 'Uzun zamandır tarihi ve doğal güzellikleriyle ismini duyduğumuz Çemişgezek ilçemizi ziyaret etmeye arkadaşlarımızla karar verdik. Çok güzel bir gezi oldu. Çok güzel bir gün geçirdik. Çemişgezek ilçemize gelmeden önce ilçe kaymakamımız Harun Kazez ile görüştük. Çok iyi şekilde bizlerin ağırlanmasına yardımcı oldu. Bu kadar zengin bir tarihe ve inanılmaz güzellikteki doğal zenginliğin bir an evvel turizme kazandırılmasını temenni ediyorum' dedi.
Elazığ'a çok yakın, stresten uzak bir gün geçirdiklerini belirten Mehtap Akgül ise, ' Arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu ev hanımı. Ev ve iş stresinden bir nebzede olsa uzaklaşmak için Çemişgezek ilçesine bir gezi düzenlemeye karar verdik. Çemişgezek ilçesi bende ve bütün arkadaşlarımda doğal ve tarihi güzellikleri olarak hayranlık uyandırdı. Huzur dolu bir ilçe. Bu gün yaşayan bir tarihe tanıklık ettik. Hayatınızda bir kez dahi olsa Çemişgezek ilçesine gidin. Ayaklarınızı Tağar çayına sokun. Asırlık dut ağaçlarının gölgesinde dinlenin. Bunu önemle tavsiye ediyorum'diye konuştu.

Elazığlı kadınlar,  Çemişgezek ilçesini gezdi