Havza Belediye Başkanı Murat İkiz taşeron işçilerin kadroya alınması sürecini tamamladıklarını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile başlayan süreçte 107 taşeron işçimizin hem kadro geçiş süreci hem de sendikalaşma süreci tamamlandı" dedi.

SENDİKA ÜYESİ DE OLDULAR

Havza Belediyesi, yaptığı uygulama ile bir ilke imza attı. Taşeron işçilerin kadroya geçiş sürecinin tamamlanmasının ardından Havza Belediyesi Meclis Salonu'nda işçiler ile bir araya gelen Belediye Başkanı Murat İkiz, taşeronların işçi statüsüne geçirilmesi çalışmalarını, tamamlandıklarını ifade ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile başlayan süreçte 107 taşeron işçimizin hem kadro geçiş süreci hem de sendikalaşma süreci tamamlandı. Cumhurbaşkanımıza ve bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

BÜYÜK MUTLULUK

İkiz, bu süreçte hiç kimsenin işten çıkarılmadığını belirterek, "Belediyemiz bünyesinde çalışan 107 taşeron işçimizin tamamı, yaptıkları başvuru sonucu komisyonlarca yapılan inceleme, güvenlik soruşturmaları ve yapılan mülakat sonucu işçi kadrosuna geçmeye hak kazandı. İşçilerimizle bir araya gelerek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın vesile olduğu mutluluğu hep birlikte paylaştık. Yürürlüğe giren taşeron yasası, taşeron işçilerin alın terlerinin devlet güvencesi altına girmesi anlamına geliyor. Bu durum hem işçilerimiz hem de bizler adına sevindirici bir gelişme oldu" dedi.