Perakende dünyasının önemli aktörlerini buluşturan ve Perakende sektörünün geleceğinin tartışıldığı 'ECE Türkiye Uluslararası Perakende Kiralama Günü' onuncusu 'Geleceğin Alışveriş Merkezleri' gündemiyle Beşiktaş'ta düzenlendi.
Etkinliğe, ECE Yönetim Kurulu üyeleri Joanna Fisher, Steffen Eric Friedlein, ECE Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Pınar Yalçınkaya Hacaoğlu ve ECE Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve CFO'su Nuri Şapkacı ile geniş bir davetli bir topluluğu ve basın mensupları katıldı. Toplantıda, ECE'nin yatırım yaptığı konuların başında gelen dijitalleşmenin alışveriş merkezlerine entegrasyonu ve beraberinde getirdiği yenilikler ve dönüşümler konuklara aktarıldı. Türkiye'nin önde gelen markalarının temsilcileriyle 'perakendenin geleceği' tartışıldı.

Organizasyonun açılış konuşmasını yapan ECE Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Pınar Yalçınkaya Hacaoğlu, müşteri; perakendeci ve yatırımcı üçlüsünün mutlu olduğu sürece başarıyı yakalayabileceğine vurgu yaparak, 'Biz Ece Türkiye olarak bu zamana kadar bulunduğumuz her ortamda şunu söyledik. Bu sektörde müşteri, perakendeci ve yatırımcı aynı oranda mutlu olmadığı sürece maalesef başarıyı yakalasanız bile bu başarı sürdürülebilir olamıyor. Biz de profesyonel hizmet şirketleri olarak aslında bu dengeyi sağlamaktan sorumlu kişileriz. Ama bu zorlu piyasa şartlarında bu dengeyi sağlamak bizim içinde hiç kolay değil bu zamana kadar hep işbirliğinde çalıştık, bu zorlu günleri de ancak daha sıkı bir işbirliğiyle karşılıklı anlayışla çözülebilir. Biz hizmet şirketleri, perakendeci ve yatırımcılardan bu anlamda desteğe ihtiyacımız var' diye konuştu.

'Müşteri ve teknoloji inanılmaz bir şekilde değişiyor'
Hacaoğlu, müşteri profili ve teknolojinin sürekli değiştiğini kaydederek, şu ifadeleri kullandı: 'Öteki taraftan geleceğin sorunlarını da şimdiden öngörmek ve başarılı projeler, markalar olabilmek için bugünden proaktif adımlar atmak zorundayız. Aksi takdirde bugünkü başarımızı da sürdürülebilir olamayacak. Hepimizin ana odağı müşteri ve teknoloji inanılmaz bir şekilde değişiyor, gelişiyor. Dolayısıyla müşterinin beklentileri, talepleri de çok farklı bir şekilde değişiyor. Bunları iyi okumalıyız. Bu okuduklarımızı çok iyi bir şekilde özellikle yeniliklerle inovasyonlarla projelerimize aktarmak durumundayız. Projelerimiz hangi aşamada olursa olsun gerekli optimizasyonları yapmalıyız ve inovasyonu entegre etmenin en doğru yöntemlerini şimdiden çalışmaya ve uygulamaya başlamalıyız.'

Uluslararası Perakende Kiralama Günü'nde, ECE'nin yenilikçi 'We Love Food' konseptini yöneten, uluslararası alanda tanınmış gastronomi uzmanı ve ECE Global Gastronomi Direktörü Jonathan Doughty de özel bir sunum gerçekleştirdi. Etkinlikte ayrıca 'Perakendenin Geleceği' başlıklı bir panel düzenlendi. ECE Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve CFO'su Nuri Şapkacı moderatörlüğünde gerçekleşen panele, perakende sektörünün önde gelen isimlerinden Midpoint Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Çarıkçılar, Teknosa CEO'su Bülent Gürcan, Boyner Grup Başkan Yardımcısı ve İcra Komitesi Üyesi Serdar Sunay ve Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu katıldı.

Perakendenin geleceği ‘Uluslararası Perakende Kiralama Günü’nde tartışıldı