Açılışa, Vali Ahmet Hamdi Nayir'in yanı sıra Aslanapa Kaymakamı Yunus Emre Şahin, Aslanapa Belediye Başkanı Asaf Akar, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, Vahid Paşa İl Halk Kütüphanesi Müdürü Barış Başoğlu, Aslanapa ilçe protokolü, Şehit Jandarma Er Halil İbrahim Kartal'ın babası Lokman Kartal, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Vali Ahmet Hamdi Nayir'e bilgiler veren Aslanapa Ortaokulu Müdürü Yasin Atmaca Şehit Jandarma Er Halil İbrahim Kartal Z-Kütüphanesinde, 2 bin 188 kitap olduğunu, Ocak ayından bugüne bin 311 kitap okunduğunu söyledi.
Konuşmasına Kütüphane Haftası hatırlatmasını yaparak başlayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, Şehit Jandarma Er Halil İbrahim Kartal'ın adının açılan kütüphanede yaşatılacağını kaydetti. Kitapların önemine dikkat çeken Vali Nayir, 'Kitaplar bizim dünyaya açılan kapılarımız. Başka kültürleri, başka memleketleri onlardan öğreniyoruz. Sizlerin de en iyi dostunuz, arkadaşınız kitaplar. İnşallah bu kütüphanemizden olabildiğince istifade edebileceksiniz. Bu kütüphanemizin ikinci bir manası var: şehidimiz Halil İbrahim Kartal'ın adını taşıyor. Rahatımızı, huzurumuzu ve bağımsızlığımızı sağlayan şehitlerimizin de bu kütüphanelerde adları yaşayacak. Gerektiğinde her fert bu topraklar için can vermeye hazır. Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin' dedi.
Aslanapa İlçe Müftüsü İsmail Kutlu'nun dua etmesinin ardından Şehit Jandarma Er Halil İbrahim Kartal Z- Kütüphanesinin açılış kurdelesi Vali Ahmet Hamdi Nayir, Aslanapa Kaymakamı Yunus Emre Şahin ve şehit babası Lokman Kartal tarafından kesildi.
Vali Ahmet Hamdi Nayir açılışın ardından kütüphanede incelemelerde bulundu, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti, öğrencilere meslek seçimleri konusunda tavsiyelerde bulundu.
Vali Nayir, daha sonra Aslanapa Belediyesi Kültür Evinde hizmete girecek olan Aslanapa İlçe Halk Kütüphanesinin açılışına katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Aslanapa Belediyesi destekleriyle ilçeye kazandırılan kütüphanenin açılış kurdelesini Vali Ahmet Hamdi Nayir, Aslanapa Kaymakamı Yunus Emre Şahin, Aslanapa Belediye Başkanı Asaf Akar ve öğrenciler birlikte kesti.
Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez, Aslanapa İlçe Halk Kütüphanesinde bin 636 kitap ile 5 bilgisayarın yer aldığını söyledi. (YD-EFE)

Aslanapa’da Şehit Jandarma Er Halil İbrahim Kartal Kütüphanesi açıldı